"Eskişehir Kodlama Buluşuyor"

"Eskişehir Kodlama Buluşuyor"
Bir araya gelen Bilişim Teknolojileri öğretmenleri, "Eskişehir Kodlama Buluşuyor" projesini Eskişehir çapında uygulamaya almak için Bilişimde Kıvılcım Hareketini başlattılar. Eskişehir’de Bilişim Teknolojileri derslerine...


Bir araya gelen Bilişim Teknolojileri öğretmenleri, "Eskişehir Kodlama Buluşuyor" projesini Eskişehir çapında uygulamaya almak için Bilişimde Kıvılcım Hareketini başlattılar.

Eskişehir’de Bilişim Teknolojileri derslerine giren öğretmenler Yusuf Yıldırım, Zehra Solmaz Şenol, Dilek Işıldak, Yasin Kavruk, Emel Konca, Aylin Güneş ve İsmail Topkaya bir araya gelerek, "Eskişehir Kodlama Buluşuyor" projesini Eskişehir çapında uygulamaya başlatmak için Bilişimde Kıvılcım Hareketini oluşturdular. "Eskişehir Kodlama İle Buluşuyor" projesi, dijital yaşamın getirdiği internet, sosyal medya bağımlılığı ve siber zorbalık gibi tehlikelerden öğrencileri teknolojiyi doğru amaçla kullanmalarını sağlayarak ve çocuklara teknoloji kullanım kültürü aşılayarak öğrencilerin bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konuma gelmesi, Eskişehir’de il merkez ve ilçelerdeki öğrencilerin bilgisayar programlama ile tanışması amacı ile hazırlanmış olan bir proje olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında Eskişehir’deki Bilişim Teknolojileri öğretmenleri kodlama ile ilgili hizmet içi eğitimler alacaklar, il çapında kurulan "Robotik Kodlama Atölyeleri" ile teknoloji erişimi olmayan öğrencilerin bu atölyelerde haftalık etkinlikler yapmaları, il çapında kodlama yarışmaları ve festivaller düzenlenmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.