Küçükbaş çoban festivali büyük ilgi gördü

Küçükbaş çoban festivali büyük ilgi gördü
Tepebaşı Belediyesinin desteği ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen çobanların buluştuğu 2. Küçükbaş Çoban Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çoban köpeklerinde yerli ve yabancı ırkları tanıtmak ve birlikteliği...






Tepebaşı Belediyesinin desteği ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen çobanların buluştuğu 2. Küçükbaş çoban Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
çoban köpeklerinde yerli ve yabancı ırkları tanıtmak ve birlikteliği sağlamak amacıyla Muttalip Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen festivalde hayvan yetiştiricileri ve çobanlar, koyun, keçi ve köpeklerini katılımcılara sergiledi. Bazı iri köpekler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Tepebaşı Belediye Ahmet Ataç, Küçükbaş çoban Festivali'nin Türkiye’ye örnek olan bir etkinlik olduğunu söyledi. Geçen sene 1’ncisini yaptıkları festivalin açık havada olmasından dolayı düzensiz olduğunu ama bu sene hayvan pazarında yaptıklarını belirten Ataç, “Bugün hem köpeklerle hem de küçükbaş hayvanlarla ilgili bir festival, Türkiye’ye örnek olan bir festival. Diğer illerde de bu tür festivallerin yapılması en büyük dileğim. çünkü çobanlık mesleği ülkemizde hep küçümsenir, kız verilmez, işe alınmaz. Hayvancılık dediğimizde insanımız et yiyebiliyorsa çobanlarımızın sayesinde, çoban olmazsa hayvan olmaz. Bir de tarım ve hayvancılıktaki ithalat her iki noktada da üretimi olumsuz olarak etkilemektedir. Eğer üretim yükselirse et fiyatları ucuzlar, tarımdaki bir takım girdiler ucuzlar. Bu açıdan bu da halkımıza olumlu olarak yansır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.