GÜRÜLTÜDEN KAFAYI OYNATACAĞIZ

GÜRÜLTÜDEN KAFAYI OYNATACAĞIZ
Kent merkezinden tutun da kenar mahallelere kadar yaşanan egzoz ve gürültü kirliliği vatandaşları isyan ettiriyor.  Özellikle işlek caddelerde meydana gelen ve adeta kulakları sağır edecek düzeyde olan egzoz ve korna sesleri başta...

Kent merkezinden tutun da kenar mahallelere kadar yaşanan egzoz ve gürültü kirliliği vatandaşları isyan ettiriyor.
 özellikle işlek caddelerde meydana gelen ve adeta kulakları sağır edecek düzeyde olan egzoz ve korna sesleri başta Eskişehir halkı olmak üzere tüketici derneklerinden de büyük tepki topluyor.
“TüKETİCİ DERNEKLERİNE
ŞİKAYET YAĞIYOR”
Geçtiğimiz gün Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi özalp tarafından gündeme getirilen konuya Tüketiciyi Destekleme Derneği (TüKDES) Başkanı Süleyman Bakal’da destek verdi.
Son günlerde derneklerine gelen şikayetler konusunda abartılı egzoz ve gürültü kirliliğinin birinci sırada yer aldığını belirten Bakal, abartılı egzoz ve korna sesleriyle ilgili büyük tepkilerin olduğunu kaydetti.
TüKDES Başkanı Süleyman Bakal, “Bu konuda başka bir tüketici derneği başkanımız da açıklama yaptı. Ortak bir şikayet söz konusu. Biz emniyet güçlerimizden bununla ilgili tedbir almasını istiyoruz. Aynı şekilde meskûn mahalde hız sınırlaması olmasına rağmen bazı araçlar hız sınırlamasına uymuyorlar. Buralarda fiziki engeller bulunması konusunda biz TüKDES olarak UKOME, Büyükşehir Belediyesi ve valiliğe başvurduk. Bu konuda tedbir alınmalı” dedi.
“AMAç DIŞI KULLANILIYOR”
Motorlu araçların sürücüleri tarafından gereksizce çalınan kornoların sağlığı da olumsuz etkilediğini kaydeden Bakal, daha çok akşam saatlerinden sonra yerleşim yerlerinde, yaşam alanları içinde, kenar semtler içinde havalı kornolarla vatandaşları aşırı derecede rahatsız ettiklerini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Sürücüler yayaları veya bir başka araçları uyarmak için kullandıkları korno, sürücüler tarafından çoğu zaman amaç dışı kullanılıyor. özellikle dolmuş, minibüs, otobüs, servis otobüsleri, kamyonlar, motorlar ve diğer araç sürücüleri, bazı sürücüler korno çalmayı alışkanlık haline getirmiş durumda” dedi.
Bakal, ilgili makamları göreve davet ederek, sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.