TÜBİTAK'a bir proje daha

TÜBİTAK’a bir proje daha
Proje ekibinde Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Müfide Banar, Doç. Dr. Aysun Özkan ve Yrd. Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Göktuğ Günkaya, Çevre Yüksek Mühendisi Ece...

Proje ekibinde çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Müfide Banar, Doç. Dr. Aysun özkan ve Yrd. Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Göktuğ Günkaya, çevre Yüksek Mühendisi Ece Yapıcı ve çevre Mühendisi Hasret Akgün yer aldı.


“AMACIMIZ ATIK üRüNü FAYDALI BİR üRüNE DöNüŞTüREBİLMEK”
Hali hazırda atıklar ile ilgili çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Aysun özkan projenin ortaya çıkış hikayesini şu şekilde aktardı: 
“öncelikle amacımız değerlendirilemeyen bir atık türünü, yeni ve faydalı bir ürüne dönüştürmekti. Bu konuda literatür araştırması yaptığımızda uluslararası anlamda da bir boşluk olduğunun gördük. çalıştığımız konu henüz bir çözümü olmayan bir konuydu. Biz de bu çalışmasının hem ulusal hem de uluslararası alanda ses getirebileceğini düşündüğümüz için bu projeyi geliştirmeye karar verdik.”
Doç. Dr. özkan, projenin ortaya çıkış amacının kompozit ambalaj ve atıkların verimli bir şekilde doğaya geri kazandırılması, aynı zamanda da bu ürünlerin başka bir ürüne dönüştürülebilmesi olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.