Newton Fonu toplantısı

Newton Fonu toplantısı
Toplantıya, Birleşik Kralllık ile ikili iş birliği projeleri için açılan “Katip Çelebi-Newton Fonu Institutional Links” programı hakkında bilgiler vermek üzere, British Council ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği program...

Toplantıya, Birleşik Kralllık ile ikili iş birliği projeleri için açılan “Katip çelebi-Newton Fonu Institutional Links” programı hakkında bilgiler vermek üzere, British Council ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği program uzmanları katıldı.


Açılış Konuşmalarını ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş ve British Council Bilim ve İnovasyon Direktörü İlter Haliloğlu gerçekleştirdiği toplantıda, Birleşik Krallık Büyükelçiliği Newton Fonu Program Koordinatörü Aslı Akçayoz ise program hakkında detaylı bilgiler sundu.


Akçayoz gerçekleştirdiği sunumda Newton-Kâtip çelebi Fonu’nun, Türkiye’nin toplumsal refahı ve ekonomik kalkınması ile doğrudan bağlantılı ortak bilim ve inovasyon konularına odaklanarak Birleşik Krallık ve Türkiye arasında araştırma ve inovasyon ortaklıklarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Aslı Akçayoz, Institutional Links Programının ise bireysel araştırmacı bağlantılarının ötesinde, sürdürülebilir araştırma ortaklıklarının kurulmasını sağlamayı amaçladığının da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.