"Eskişehir'de 1194 kadın şiddete maruz kaldı"

“Eskişehir’de 1194 kadın  şiddete maruz kaldı”
MHP’li Hüsne Çolak yaptığı yazılı açıklamada Eskişehir’e dair çarpıcı rakamlar verdi. Çolak, “Gördükleri şiddet hakaret ve ağır baskılardan dolayı eşlerinden boşandıkları veya evden ayrılmak zorunda bırakılan...

MHP’li Hüsne çolak yaptığı yazılı açıklamada Eskişehir’e dair çarpıcı rakamlar verdi. çolak, “Gördükleri şiddet hakaret ve ağır baskılardan dolayı eşlerinden boşandıkları veya evden ayrılmak zorunda bırakılan kadınlarımızın kimisi, sokak ortasında, kimisi çocuklarının önlerinde eşleri tarafından maalesef öldürülüyor. Ve bu ölümlerin benzeri de Eskişehir’de son 2 yılda 8 kadın cinayetiyle üzücü bir şekilde karşılaştık. Eskişehir’deki son verilere göre 1194 kadın şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği için koruma talebinde bulunmuşlardır.” Dedi.


PSİKOLOJİK BASKI VAR


Kadının şiddet karşısında sığınabileceği yer olarak ailesi ve sevenlerini gördüğünü anlatan çolak, “Şiddete uğrayan kadının arkasında ailesi ya da onu seven arkadaş ve dostları varsa bu sorunları biraz daha az düzeyde yaşayabiliyor. Ancak bu kimsenin ailesi ya da yardım görebileceği kimsesi yoksa “senin benden başka kimsen yok bana muhtaçsın, gidecek hiçbir yerin yok!” diyerek tamamen psikolojik baskı ve güvensizlik vermiş oluyor.” Dedi.


KADINLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR


MHP’li çolak açıklamalarına şöyle devam etti; “Kadınlarımız şunu unutmalılar ki her zaman bir çare bir çıkar yol vardır. Bu konuda Eskişehir'de kadınlar için çalışan kurumlar ve merkezler var. Buralara başvurarak destek ve bilgi alabilirler. Bir kadın özgüvenine, kendine duyduğu saygı ve sevgiyi, inancı ve değeri fark ettiği zaman mücadele etmeye başlamış demektir. Toplum ve teknoloji ilerliyor, kadınlarımız bunlara uyum gösteriyor ve haklarını arıyorlar. Her kesimden kadın eğitim almak, çalışmak, kendi ayakları üzerinde durmak, evliliklerinde mutlu değilse boşanmak ya da ayrılmak, kendi hayatları hakkında karar vermek istiyor.”


TOPLUM DESTEĞİ ŞART


“ümit ediyoruz ki kadına karşı şiddet toplumumuzun ve devletimizin desteği ile son bulacaktır.” Diyen MHP’li çolak açıklamasının sonunda şunları söyledi; “Kadınlara yapılan şiddet ve tehdidin artık bir suç ve kanunda büyük bir cezasının olmasını istiyoruz. Kadına şiddeti eğitim ile bitirmek,  kanunda suç olarak görmek bizim bu konuda tek hedefimizdir. Kadınların tam olarak eşit haklarına kavuşarak yaşaması için önümüzde uzun ve sabır gerektiren bir mücadelemiz var. Ve bizler bu mücadeleyi kazanıp daha güzel, daha yaşanır bir toplum olarak yaşayacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.