Eskişehir'den 28 gözaltı

Eskişehir’den 28 gözaltı
Antalya’da 4 Haziran tarihinde TFF 1. Lig Play-Off finalinde oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Eskişehir’de 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında tribün liderleri, özel...

Antalya’da 4 Haziran tarihinde TFF 1. Lig Play-Off finalinde oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Eskişehir'de 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında tribün liderleri, özel güvenlik görevlileri, asker ve polis de bulunuyor. Gözaltına alınan kişiler, Antalya’ya sevk edildi. Yaşanan gözaltılar nedeniyle açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Taraftarlar birliği Başkanı Murat Diri ise, “Olayın boyutu çok büyük. Avukat arkadaşlarımızı da konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz.” Dedi.


 


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda kapsamında farklı şehirlerde bulunan 28’i Eskişehir’den olmak üzere 72 şahıs hakkında ise gözaltı kararı var. Gözaltına alınan şahısların arasında tribün liderleri, özel güvenlik görevlileri, asker ve polis de bulunuyor. Gözaltına alınan şahısların, örgütlü suç işleme, kamu malına zarar verme, toplumda infiale neden olacak eylemlerde bulunma ve patlayıcı madde atma suçlarından şüpheli bulundukları bildirildi.


NELER OLMUŞTU?


Antalya'da oynanan karşılaşma ilk düdüğün hemen ardından atılan yanıcı maddeler nedeniyle ilk 45 dakikada tam 3 kez durmuştu. İkinci yarının hemen başında tekrar yanıcı maddeler atılmış ve oyun geç başlamıştı. Yaşanan duraklamalar nedeniyle ikinci 45 dakikaya 11 dakikalık uzatma eklenmişti. Göztepe'nin golünün ardından da sahaya bir taraftar girmiş ve güvenlik görevlilerince dışarıya çıkarılmıştı.


DİRİ’DEN AçIKLAMA


ETB Başkanı Murat Diri, Eskişehirspor taraftarlarının gözaltına alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Diri "Sabah 06:30 itibari ile Eskişehirspor Göztepe maçında yaşananlarla ilgili bir çok taraftarımızın evi basılmış ve evlerinde arama yapılmış akabinde gözaltına alınmıştır. Tribün anarşisti diye lanse edilen bu operasyonda Yanıcı yakıcı madde veya başka bir sebeple kameralara takılanları evlerinden alıp Antalya'ya götürüleceğine dair haberler almaktayız. örgüt üyesi olmakla suçlanan taraftarımız için girişimlerimiz sürmektedir. Konunun takipçisiyiz. Olayın boyutu çok büyük. Avukat arkadaşlarımızı da konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz. Spor yasalarının ağırlığının farkına varmalıyız artık. Beşiktaş Konya maçından sonra ülkemizde spor müsabakalarında yaşanan gerginlik yine bizlere patlıyor. Bütün tribünler bu düşmanlıklara ve gerginliklere son vermelidir. Aksi halde sonuçları hepimiz için ağır olacak bunu görmemiz gerekiyor. Gözaltındaki arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.