Tabiplerin ek randevuya isyanı var

Tabiplerin ek randevuya isyanı var
Eskişehir Tabipler Odası tarafından düzenlenen basın toplantısında söz alan Oda Başkanı Hamit Güçlüer, yeni başlatılan ek randevu uygulamasını eleştirdi.Hekimlerin hasta haklarını ve hekimlik değerlerini erozyona uğratan...

Eskişehir Tabipler Odası tarafından düzenlenen basın toplantısında söz alan Oda Başkanı Hamit Güçlüer, yeni başlatılan ek randevu uygulamasını eleştirdi.


Hekimlerin hasta haklarını ve hekimlik değerlerini erozyona uğratan düzenlemelerle her geçen gün daha fazla karşılaştığına değinen Güçlüer, “İyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti her geçen gün kan kaybediyor” dedi.


Bu hafta itibariyle Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin talimatıyla ilimizdeki kamu hastanelerinde muayene randevularının 16.30’a dek uzatılmış olduğunu belirten Güçlüer, “İlk bakışta hastalarımızın açısından iyi bir uygulama gibi görünen bu değişiklik aslında hastalarımızın aleyhinedir” dedi.


Hekimlerin aşırı iş yükü ve hasta değerlendirmede yeterli süreyi ayıramamasına değinilen açıklamada, mevut iş yükünün hasta güvenliğinin tehlikeye atan bir hale getirildiğine ve bunda hekimlerin paylarının olmadığı vurgulandı.


Hastanelerde yeni başlatılan “ek randevu” uygulamasından hızla geri dönülmesi gerektiğinin altını çizen Tabipler Odası Başkanı Hamit Güçlüer “Bir an önce hastalarımıza yeterli süre ayırmamıza olanak sağlayacak uygulamaların yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.