"İşçiye verilen sözler tutulsun"

“İşçiye verilen sözler tutulsun”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunların ve bunların çözüm yollarının araştırılması ve eksikliklerin giderilerek mağduriyetleri giderecek...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunların ve bunların çözüm yollarının araştırılması ve eksikliklerin giderilerek mağduriyetleri giderecek yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için Meclis araştırması açılmasını istedi. 


çakırözer, “Geçici işçi statüsünde çalışan binlerce yurttaşımız yıllardır kadro bekliyor. Seçim zamanı gerek meydanlarda gerekse fabrika ziyaretlerinde geçici işçi kardeşlerimize söz veren hükümet hala bu sözünü tutmuş değil. Başta şeker fabrikalarımız olmak üzere kamuda geçici çalışan tüm işçi kardeşlerimizin kadro talepleri bir an önce karşılanmalı” dedi.


öĞLE YEMEĞİNDE İŞçİLERLE BULUŞTU


Kazım Taşkent Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen CHP’li çakırözer,  kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi için verdiği araştırma önergesini işçilerle paylaştı. Geçtiğimiz günlerde yeni göreve gelen Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hamid Dokuzlar ve fabrikanın yeni müdürü Ekrem Meydanlı’ya hayırlı olsun ziyaretlerinde de bulunan çakırözer, fabrikanın çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.


HüKüMET SöZüNDE DURMALI


Şeker Fabrikalarının Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de önemli istihdam yarattığını dile getiren çakırözer, “Şeker üretiminde Eskişehir’imizin ayrı bir yeri var. Şeker fabrikaları ne kadar değerlendirilirse Türkiye için o kadar önemli. Fakat şeker sektöründe yıllardır sorunlar devam ediyor. Kalıcı çözümler bulunamıyor. Sorunların en başında da neredeyse 30 yıldır geçici çalışan işçilerin durumları geliyor. Bu fabrikalarda çalışan işçilerimiz unutulmamalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.