45 hektar orman yangında kül oldu

45 hektar orman yangında kül oldu
Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Tandır ve Yukarıdanişment mahalleleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.Önceki gün saat 14.00’de henüz tespit edilemeyen bir nedenle başlayan orman yangınına ilk müdahale...


Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Tandır ve Yukarıdanişment mahalleleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

önceki gün saat 14.00’de henüz tespit edilemeyen bir nedenle başlayan orman yangınına ilk müdahale 14.20’de yapıldı. Yangının rüzgarında etkisi ile hızla büyümesi üzerine helikopter desteği istendi. Yer ekiplerinin sayısı artırılırken, civar belediyelerden ve AFAD’dan yardım geldi.
Havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale ile saat 18.00 sıralarında yangın kontrol altına alındı. Gece boyunca yer ekipleri ile soğutma çalışmalarına devam edildi. Tedbir olarak ta helikopterler Eskişehir Sivil havaalanında bekletildi.
Orman yangını söndükten sonra, hassas aletlerle yapılan ölçüm sonucu, 15 hektarı tepe, 30 hektarı örtü yangını olmak üzere toplam 45 Hektar ormanlık alanın yangından zar gördüğü tespit edildi.
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel yangın alanında incelemeler yaparak, özveriyle çalışan söndürme ekiplerine teşekkür etti.
Orman yangınına 5 helikopter, 9 orman itfaiyesi, 3 belediye itfaiyesi, 3 dozer ve 200’e yakın insan günü ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Alpu Belediye itfaiyesi, DSİ, AFAD ekipleri ve AKUT ekipleri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.