"Verilen sözler artık bu kez tutulsun"

“Verilen sözler artık bu kez tutulsun”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Eskişehir’de açıkladığı taşeron işçiler için kadro müjdesini Eskişehirli sendikalar değerlendirdi. Taşeron işçiler arasında heyecan yaratan açıklamaya dair...

çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Eskişehir’de açıkladığı taşeron işçiler için kadro müjdesini Eskişehirli sendikalar değerlendirdi. Taşeron işçiler arasında heyecan yaratan açıklamaya dair yorumlarda bulunan sendika başkanları, verilen sözün bu kez tutulmasını istedi.


Türk İş; “İşçilerin örgütlenmesi de önemli”

Türk İş Şube Başkanı Nejat Kılıç, “Taşeron Türkiye’nin en önemli sorunudur. Bu açıklama seçim vaadi olarak kullanılmamalı. Sendikalar da baskı kurmalı ve bu sözlerin takipçisi olmalı.” Dedi.

DİSK; “Umarız seçim yatırımı değildir”
DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz konuya dair, “Yeniden bir umut verme politikası. Bir an önce Bakanlık sendikalarla görüşmeli. Biz DİSK olarak taşeron işçilerin kadroya alınması için Türkiye genelinde eylem ve etkinlikler yapacağız” ifadelerini kullandı.

çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Nejat Kılıç ve Günay Ayaz, bunun seçim vaadi olarak yapılmaması gerektiğini ve sendika olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşeron işçilerin yeni yasama yılında kadroya alınacağına dair yaptığı açıklamayı değerlendiren Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç ve DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, bu sözlerin seçim vaadi olarak kullanılmaması gerektiğini ve sendikaların konuyla ilgili baskı oluşturması gerektiğini ifade ettiler.
“TAŞERON EN öNEMLİ SORUN!”
Sendika olarak konuyla ilgili baskı kuracaklarına dikkat çeken Türk İş Şube Başkanı Nejat Kılıç, “Taşeron Türkiye’nin en önemli sorunudur. Bu açıklama seçim vaadi olarak kullanılmamalı. Sendikalar da baskı kurmalı ve bu sözlerin takipçisi olmalı. Bizler sık sık dile getirmeliyiz. Biz sendikaların da taşeron işçilerle ilgili eksiğimiz var. Daha çok mücadele etmeliyiz” dedi.
“YENİDEN BİR UMUT VERME POLİTİKASI”
Bakan’ın açıklamasını yeniden bir umut verme politikası olarak değerlendiren DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ise, “Devlet sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle konunun muhataplarıyla henüz görüşmedi. Bizlerin önünde herhangi bir taslak yok. Kapalı kapılar arkasında bir şeyler tek taraflı konuşuluyor. Taşeron işçilerin ücretleri, özlük ve sosyal hakları, taşeron şirketler vs. ne olacak hiç bilinmiyor. Biz bunu seçim yatırımı olarak görüyoruz. Yeniden bir umut verme politikası. Bir an önce Bakanlık sendikalarla görüşmeli. Biz DİSK olarak taşeron işçilerin kadroya alınması için Türkiye genelinde eylem ve etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.