Eskişehir sanata doydu

Eskişehir sanata doydu
Tepebaşı Belediyesi tarafından birçok sanatsal ve sosyal etkinlik ile gerçekleştirilen 11. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.Eti Eski Fabrika alanında düzenlenen kapanış törenine,...


Tepebaşı Belediyesi tarafından birçok sanatsal ve sosyal etkinlik ile gerçekleştirilen 11. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.

Eti Eski Fabrika alanında düzenlenen kapanış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı ömer Zeydan, sempozyuma katılan sanatçılar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende sempozyuma katılan sanatçılar adına bir konuşma yapan Nurdan Yılmaz Arslan, “çağdaş eğitim, toplumları ileri götüren en önemli kurumlardır. Bilim ve sanat ise bu kurumun içini dolduran en önemli faktörlerdir. Bunlar özgürlükçü, laik ve üreten insanları topluma kazandırır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir. İşte bu bağlamda 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, bu vizyonu ve misyonu başarıyla üstlenmiş ve yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.
Anadolu üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Bilgehan Uzuner ise yaptığı konuşmada, “Bu yıl sempozyumu 20 heykelle kapattık. 11 sanatçı 20 heykel yaptı. Bu birikim dünya çapında bir birikime dönüştü.” şeklinde konuştu.
Törende söz alan CHP Milletvekili Utku çakırözer ise Eskişehir’in bir açık hava müzesine dönüştüğünü kaydederek, “Eskişehir’imizi bir açık hava müzesine çeviren Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 11. kapanışında sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Eskişehir’imizde eserler parklarda, çok büyük bir heyecan. Baktığımızda sanat hissimizi güçlendiriyor. Böyle olmasına imkan veren değerli sanatçılara ve bu sempozyumu 11. kez bizlerle buluşturan sevgili Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Türkiye’nin Başkan Ataç’ın gayretleri ile dünyada pişmiş toprak üzerine çalıştaylar gerçekleştirilen yegane ülke konumuna geldiğini belirterek, “Tepebaşı Belediyemizin ve sevgili Ahmet Ataç’ın kişisel gayreti ve kararlılığı sonucunda, dünyada pişmiş toprak üzerine çalıştaylar düzenlenen yegâne ülkeler arasına getirdi Türkiye’yi. Bu hiç de küçümsenecek bir şey değil. Ahmet in göreve gelmesi ile Eskişehirliler onun hizmetlerinden yararlanmada işin estetik kısmını içlerine sindire sindire keyifle izliyorlar” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun kendisi için bayram niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Bundan 16-17 gün önce sempozyum başladı. Sempozyum bizim için bir bayramdır. Toprak hepimizi bir millet gibi birleştiriyor ve yoğun üretimin sonunda kentimiz güzelliklere kavuşuyor. Bugün sanatçılarımızla beraber yerlerine konulan eserleri bir bir gezdik, hakikaten çok keyifliydi. Hem insani ilişkiler hem sanatın ortaya çıkarılması anlamında hem de alın terinin nasıl kıymetli olduğunu eserlerin yanında daha iyi hissettik” dedi.
Konuşmaların ardından Prof. Bilgehan Uzuner, 11. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu anısına yaptıkları eseri sanatçılar adına Başkan Ataç’a takdim etti. Programda daha sonra sanatçılara ve sponsorlara plaketleri sunuldu ve hatıra fotoğrafları çektirildi. Kapanış töreni, Müzik Kutusu konseri ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.