"Verilen talimatın takipçisiyiz"

“Verilen talimatın takipçisiyiz”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “İŞKUR’un TYP kapsamında CHP’li Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han belediyelerinde çalışmakta olan 190 işçinin işlerine son verdiğini” duyurmuştu. Konuya ilişkin bilgi...


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, “İŞKUR'un TYP kapsamında CHP’li Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han belediyelerinde çalışmakta olan 190 işçinin işlerine son verdiğini” duyurmuştu.

Konuya ilişkin bilgi veren çakırözer, “Belediyeler arasında kabul edilemez partizanca ayrımcılığı kamuoyunun gündemine getirmemizden sonra çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Julide Sarıeroğlu hafta sonu beni aradı. Kendisinin ve hükümetin ayrımcılık yapmak gibi bir düşüncesi olmadığını, kendisinin de Eskişehir’deki tüm belediyelerin TYP’den aynı koşullarda yararlanması görüşünde olduğunu belirtti. Ben de Sayın Bakana bu sözlerini duymaktan hem kendi adıma hem de CHP’li dört belediyemiz adına memnun olduğumu ancak Bakanın görüşünün altındaki bürokrasi tarafından uygulamaya konulmadığının ortaya çıktığını aktardım” dedi.
TEŞEKKüR ETTİ
çakırözer, “Sayın Bakan da bu bilgi üzerine kendisinin ilgili birimlere yeniden talimat vererek, aralarında CHP’li belediyelerin de bulunduğu tüm belediyeler için çalışma sürelerinin uzatılacağını belirtti. Sayın Bakana ve yine bu süreçte yakın ilgi gösteren Bakan Yardımcısı Orhan Yegin’e yaptığımız çağrıya duyarlı davrandıkları ve vicdanları zedeleyen bu ayrımcılıktan vazgeçilmesi yönündeki iradeleri için şahsım ve işini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan yüzlerce hemşehrimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.