Bakan'ın sözlerine sendikacılardan tepki

Bakan’ın sözlerine sendikacılardan tepki
Yaptığı açıklamada, eğitim sisteminde ülke genelinde çağ atlattıklarını ve çağdaş bir müfredat hazırladıklarını öne süren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitim sendikalarından cevap gecikmedi. Eğitim İş,...


Yaptığı açıklamada, eğitim sisteminde ülke genelinde çağ atlattıklarını ve çağdaş bir müfredat hazırladıklarını öne süren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitim sendikalarından cevap gecikmedi. Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen yaptıkları açıklama ile bakanın sözlerinin ciddiyetten uzak olduğunu iddia ettiler.

AK Parti Tepebaşı İlçe Kongresi’ne katılmak için Eskişehir’e gelen ve değişen eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitim sendikalarından büyük tepki geldi.
Yaptığı açıklamada, eğitim sisteminde ülke genelinde çağ atlattıklarını ve çağdaş bir müfredat hazırladıklarını öne süren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitim sendikalarından cevap gecikmedi.
“ VİCDANLI BİR EĞİTİMCİ BU MüFREDATI KABUL EDEMEZ”
Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, yeni müfredatın tam anlamıyla bilimsellikten uzak, tamamen ideolojik beklentileri yükseltmek için hazırlanan çağ dışı, gerici bir müfredat olduğunu belirtti.
Ebetteki yeni müfredatı savunmayı, varlık nedeni sayan anlayışın koltuklarının garantisi olduğunu en somut örnekleriyle de görüyoruz diyen Genel Sekreter Sungar, “O yüzden sayın bakanın düşüncelerine ancak kendi yandaşları ve altına imza atarız diyen anlayış inanır. öğretmenlik mesleğine inanmamış, sorumluluk taşıyan, vicdanlı hiçbir eğitimci bu müfredatı kabul etmesi mümkün değildir. Gerici eğitim müfredatı ile "kocaya itaat ibadettir" safsatasını çocuklarımıza empoze ederek en çağdaş müfredatı hayata geçirdik diye savunanları tarih Derviş Mehmet' in yanına yazılacaktır. Eğitim- İş, bilimsellikten uzak, gerici eğitim müfredatını tüm ders içerikleriyle dava eden ilk ve tek sendika olarak Cumhuriyet kazanımlarından bir tek adım geri atmayacaktır” dedi.
“GERİYE DOĞRU GİDİŞ VAR”
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ise,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sistemi tanımayan biri gibi konuştuğuna dikkat çekti.
Bakanın Milli Eğitim Sistemi’nin dört dörtlük gidiyor şeklinde yorumladığını kaydeden Urfalı, “ Yıllardır eğitim sisteminin içerisinde yer almış birisiyim. Eğitim sisteminin doğru gitmediğini hep söyledik. çağdaş bir müfredat kesinlikle yapılmadı.  Pedagojik, bilimsel değerler göz ardı edilerek çağdaş bir müfredat hazırlanamaz. Milli değerlerimize, Atatürk’ümüze gereken önem verilmelidir. Bırakın çağdaş müfredat hazırlamayı, geriye doğru bir gidiş söz konusudur “ ifadelerini kullandı.
“ORTA çAĞ KARANLIĞINA SüRüKLENİYORUZ”
Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. 
Bu ülkede 47 kişilik sınıflarla çağ atlatılmış oluyorsa bakana katılıyorum göndermesinde bulunan Alkan, “ülkemiz eğitim sisteminde dünya üzerinde son sıralarda yer alıyor. Bu çağ atlamak olmaz. Hazırlanan müfredat ile daha çok orta çağ karanlığına sürükleniyoruz. MEB yıllardır yaptığı değişikliklerle eğitim sistemini yapboz tahtasına çevirmiş, son olarak açıklanan yeni müfredat üzerinden öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak dışında eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirememiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.