Gürleyik'e basın anıtı

Gürleyik’e basın anıtı
Gürleyik köyünün sesini görsel ve yazılı basında duyuran basın mensuplarına teşekkür mahiyetinde yapılan anıt, çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda,...

Gürleyik köyünün sesini görsel ve yazılı basında duyuran basın mensuplarına teşekkür mahiyetinde yapılan anıt, çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, bol bol türküler söylendi, halk oyunları oynandı ve yemek ikramı yapıldı.


Etkinliğin gerçekleşmesinde başrol oynayan isimlerden olan Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyik’i çok daha iyi bir konuma getirebilmek için çok çalıştıklarını vurguladı. Açılan anıtın, Türkiye’nin ilk basın anıtı olduğunu kaydeden Başkan Gürsoy, “Kameraman, kurgucu, haber spikeri ve köşe yazarları olarak Gürleyik’in doğasının korunmasında çok büyük katkınız oldu. Bu katkınızı dernek olarak isimlerinizi mermere kazıyarak teşekkürümüzü ölümsüzleştirdik” şeklinde konuştu.
“HEYELAN BöLGESİ KONUSUNDA OLUMLU DöNüŞ ALDIK”
Konuşmasında köyün iç problemlerine de değinen Başkan Gürsoy, 25 yıl önce, 'Köy üzerinde bulunan heyelan riskini nasıl çözeriz?’ diye çok düşündüğünü söyledi. Bununla ilgili olumlu geri dönüşler almaya başladıklarını aktaran Gürsoy, “Bölgemizde ciddi bir heyelan riski bulunuyor. 2011-2012 yılında müracaatlarımız oldu. Sonunda Orman Bölge Müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. 4 bin faydalı fidan dikeceğiz, bunun heyecanını yaşıyoruz“ ifadelerini kullandı.
“BASIN MENSUPLARI İçİN ONUR VERİCİ“
Programda, basın mensupları adına bir konuşma yapan gazeteci-yazar Halil İbrahim Arda, böylesine bir anıtın tüm basın mensupları için onur verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Gürleyik’te bulunmaktan, bu açılışta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Basın mensuplarını unutmayan ve sahip çıkan Başkan Halil Gürsoy’a ayrıca teşekkür ederim. Bu anıt, Gürleyik'in ne kadar vefakar olduğunu gösteriyor.”
Tören sonrası, ziyaretçiler ile birlikte toplu halde köy gezildi. Katılımcılar, köyü çok beğendiklerini ve doğası ile turistik bir yer olmayı hak ettiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.