Doğa Kaşifleri Frig Yollarında

Doğa Kaşifleri Frig Yollarında
“Doğa Kaşifleri” ekibi Frig Yolunun Yazılıkaya-Ağlarca ve Ağlarca-Han etaplarını yürüdü ve tam 20 km yol kat etti. İç Anadolu Bölgesinde, bozkırın kalbinde yürüyen yürüyüşçüler ilk günün sonunda Ağlarca Köyüne...

“Doğa Kaşifleri” ekibi Frig Yolunun Yazılıkaya-Ağlarca ve Ağlarca-Han etaplarını yürüdü ve tam 20 km yol kat etti. İç Anadolu Bölgesinde, bozkırın kalbinde yürüyen yürüyüşçüler ilk günün sonunda Ağlarca Köyüne 2 km mesafede çadır kurup konakladılar. İkinci gün tüm vadinin en yüksek noktası olan 1630 metre yüksekliğe tırmandılar. Yol üzerindeki yerleşim yerlerinde mola verip, yerli halkla sohbet ettiler ve bölge hakkında bilgiler toplayıp tarihi yerleri ziyaret ettiler.


Doğa dostu yürüyüşçüler aynı zamanda yürüdükleri 20 km boyunca parkur üzerindeki çöpleri topladılar ve ilk yerleşim yerine kadar taşıdılar.


Frig Yolu Projesi sorumlusu ve Frig Yolu kitabının yazarı Doç. Dr. Hüseyin Sarı’ya destekleri için teşekkürlerini ileten yürüyüşçüler 20 km’sini yürüdükleri tarihi Frig Yolunun kalan 486 km’sini de zaman içerisinde yürüyüp tüm parkuru tamamlamak istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.