Tepebaşı Belediyesi borç yükü altında"

Tepebaşı Belediyesi borç yükü altında”
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediye Meclisi’nden geçen 2018 yılı tahmini bütçesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Belediyenin borç yükü altında olduğunu söyleyen Kaynarca, "2019’dan...


AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediye Meclisi’nden geçen 2018 yılı tahmini bütçesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Belediyenin borç yükü altında olduğunu söyleyen Kaynarca, "2019’dan sonra inşallah emin ellerde istikrarlı bir belediyeyi taahhüt ediyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında, Tepebaşı Belediye Meclisi’nden geçen 2018 yılı tahmini bütçesi hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Kaynarca, geçen sene 220 milyon olarak tahmin edilen bütçenin yaklaşık 170 - 180 milyon ile olarak gerçekleşmesini beklediklerini belirtti. Bu yıl 250 milyon olarak afaki bir öngörü yapılan bütçenin reel gerçekleşmesinin 200 milyon olacağını öngördüklerini anlatan Kaynarca, "Buradan hareketle; 190 milyon borç ile kendi örnekleri arasındaki en borçlu belediyelerden biridir. Bütçenin yaklaşık yüzde 90’ı borçtur. Belediyelerin performans ve gücünü gösteren en önemli göstergelerin başında öz gelirlerin toplam gelirlere oranı gelmektedir. Türkiye ortalaması yüzde 65 civarında iken, Tepebaşı Belediyesi’nin ortalaması yüzde 46’dır” dedi.


“BELEDİYENİN SATACAĞI ARAZİ KALMAMIŞTIR”


Belediyenin satacak arazisinin kalmadığını iddia eden Kaynarca, “Kaynak oluşturucu hiçbir faaliyetin yapılmadığı gibi elimizde ilerleyen yıllarda kullanılması mümkün olan mülkiyeti belediyeye ait ve bazıları merkezdeki arazilerin de satışı yapılmaktadır. Neredeyse belediyenin satacağı arazi kalmamıştır. Kalmadığında belediyeye borcu olan hemşehrilerimizin haciz işlemlerine hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyoruz. Belediyeciliğin temel hizmetleri olan alanlarda 1980’lerin şikayetleri gelmektedir. Maalesef gezdiğimiz mahallelerde çöp ve asfalt sorunlarını konuşmaktan utanır olduk. Zira kendileri yenilenebilir enerji üzerine çağ atlattıklarını düşünürken Fevzi çakmak, Gazipaşa, Yeşiltepe gibi mahallelerimizde bu sorunlar olduğu gibi durmaktadır. Eğlence, gezi ve konser elbette hepimizin hakkıdır. Ancak belediyeyi bunlardan ibaret hale getirmek asıl problemin üzerini örtmek demektir” diye konuştu.


TEPEBAŞI’NDAN VAZGEçİP BüYüKŞEHİR HAYALİ İLE BüTçEMİZİ KULLANIYORLAR


Sorunların dile getirildiğinde AK Parti ya da Büyükşehir Belediyesine havale edildiğini belirten Kaynarca, şunları söyledi;
“Başkan bir ulusal kanalda çalışanların maaşlarını ödemekte zorlandıklarını anlatırken, yerelde eğlence ve sanat için bazı masraflardan bilerek kaçmadıklarını paylaşmaktadır. Kenar mahallerdeki sorunlar kendilerine dile getirildiğinde AK Parti’ye ya da özellikle Büyükşehir Belediyesine sorunları havale ederek top çevirmektedir. Belediye meclis üyelerinden birinin “Bir kişinin Tepebaşı sokaklarında ayağı çamura batsa istifa ederim” demesi, bir diğerinin “Bir kaç sokak dışında sorun yok” demesi sadece bilgisiz olduklarını göstermiyor. Hem fikir olduğumuz konu kendilerinin 2019 yılında Tepebaşı’nda olmayacaklarıdır. Şuan bu hızlı borçlanma, bizim bütçemizle başka ilçenin seçmenini gezdirme, CHP grubuna ve Kılıçdaroğlu’na turizm adı altında insan taşıma, Tepebaşı’ndan vazgeçip Büyükşehir hayali ile bütçemizi kullandıkları gerçeği bunu ispatlamaktadır. Haklı oldukları nokta ise, borçlu belediyeleri düze çıkaran hizmetle tanıştıran bir hareket olduğumuzdur. 2019’dan sonra inşallah emin ellerde istikrarlı bir belediyeyi taahhüt ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.