Meslekleri tanıyalım panayırı

Meslekleri tanıyalım panayırı
Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, üniversiteye hazırlanan gençlere geleceğin mesleklerini tanıtmak için ‘Meslekleri Tanıyalım Panayırı’ düzenledi.Her yıl lise öğrencilerinin üniversite sınavları öncesi hedefledikleri...

Büyükşehir Belediyesi çocuk Hakları Birimi, üniversiteye hazırlanan gençlere geleceğin mesleklerini tanıtmak için ‘Meslekleri Tanıyalım Panayırı’ düzenledi.


Her yıl lise öğrencilerinin üniversite sınavları öncesi hedefledikleri meslekler ve geleceğin meslekleri olarak görülen branşları tanıtmayı amaçlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çocuk Hakları Biriminin hazırladığı ‘Meslekleri Tanıyalım Panayırı’ 14 Ekim 2017 Cumartesi günü 15.00-17.00 saatleri arasında Adalar’da gerçekleştirilecek.


 ‘Meslekleri Tanıyalım Panayırı’ında gençlere mesleklerin çeşitliliği, geleceğin meslekleri hakkında bilgi sahibi olmaları, eğitim seçenekleri ve meslekler arasındaki bağlantılar anlatılacak.


Bu etkinlikte, web geliştirici, şehir planlamacısı, kaptan, makine mühendisi, genetik uzmanı, pilot, veri madencisi, sosyolog, elektrik-elektronik mühendisi, endüstriyel tasarımcı, nanoteknoloji uzmanı gibi 11 farklı meslekten 13 konuk yer alacak. Meslekler ve cinsiyet algısı üzerine kalıplaşmış düşünceleri yıkmak için özel olarak seçilen konuklar, aynı zamanda günümüzden geleceğin mesleklerine doğru genişleyen bir yelpazede,  alanında başarılı kadın ve erkekler arasından seçilerek çağırıldı.


11 farklı meslekten 13 meslek sahibi konuk kendilerine ayrılan masalarda gençlerle buluşarak mesleklerinin ayrıntılarını, neden bu mesleği seçtiklerini, bu mesleğe sahip olmak için nasıl eğitim aldıklarını, mesleklerinin zor ve zevkli yanlarını anlatarak bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.