Bütçe oy çokluğuyla

Bütçe oy çokluğuyla
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı yatırım bütçesi 293 milyon 307 bin lira olarak belirlendi. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti grubundan sadece 4 isim bütçeye ret oyu verdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi...



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı yatırım bütçesi 293 milyon 307 bin lira olarak belirlendi. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti grubundan sadece 4 isim bütçeye ret oyu verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başken Vekili Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katılmadı.
CİDDİYETSİZ BİR RAPOR
Meclis toplantısında 2018 yılı yatırım bütçesi görüşüldü. Bütçe taslağı okunduktan sonra söz alan AK Parti meclis üyesi Ahmet Yapıcı, “2018 yatırım programı taslağına ret oyu verdim. 2018 yılı için büyükşehir belediyesinin yapmayı düşündüğü yatırım tutarı 293 milyon 307 bin lira. Bu rakam bir buçuk sayfadan oluşmakta. Böyle ciddiyetsiz bir şekilde meclisi dikkate almadan gelen yatırım programına tabi ki onay veremezdim.  Hangi yatırımların yapılacağı, nereye ne zaman yapılacağı yatırım programında belirtilir. Ama Biz de ne gariptir ki sadece rakam yazıyoruz. Bu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışıyor mu?” diye konuştu. Yapıcı’ya cevap veren Abdülkadir Adar,“Komisyondaki arkadaşlarımız tüm daire başkanlarımızı çağırarak nereye ne yapılacağı konusunda detaylı olarak bilgilendiriliyor” dedi.
PARAMIZ BİTERSE KALSIN
Yatırım programına ek bir madde ekletmek isteyen AK Partili Hasana Tahsin Sürü 71 Evler Mahallesi’ne kadar uzatılması planlanan tramvay hattının Sultandere Mahallesi’ne kadar uzatılmasını talep etti. Sürü konuşmasının devamında ‘paramız biterse kalsın’ sözleri ise dikkat çekti.
TRİBüNLERE OYNAMAYIN
Daha sonra söz alan AK Partili Mustafa önder’in konuşmasına ‘sayın basın mensupları’ diyerek başlaması Adar’ın tepkisine yol açtı. Adar,”Mecliste söz alan arkadaşlarımızın meclis iç tüzüğünde kime hitap edilerek konuşma yapılacağı yazılmasına karşın biz burada basın mensuplarına hitap etme gereği duyuyoruz. Tribünlere oynamanın hiçbir faydası yok” dedi.  Adar’ın ‘Tribünlere oynamanın’ sözü mecliste kısa süreli gerginlik yarattı.  Son olarak söz alan AK Partili Mustafa Birsen ise, “AK Parti tarafından engelleniyoruz lafının önüne geçmek adına, yatırımlara engel olmamak adına bazı arkadaşımız dışında kabul oyu vereceğiz. AK Parti olarak bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz ” dedi.  Konuşmaların ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı yatırım bütçesi oylamayasunuldu. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.
ESKİŞEHİR’İN TEK YöNETMELİĞİ OLACAK
Mecliste ayrıca imar yönetmeliği değişikliğine ilişkin madde de görüşüldü. Konu hakkında söz alan Erdoğan Bayraktar ilgili raporun çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletildiğini raporun onaylanması durumunda Eskişehir’in tek bir yönetmeliği olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.