Ünlü sanayici yaşamını yitirdi

Ünlü sanayici yaşamını yitirdi
Kurduğu ETİ markasını Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri haline getiren 85 yaşındaki Firuz Kanatlı dün saat 15.45’de akciğerlerin kaynaklı bir rahatsızlık sonucu yaşama veda etti.Eskişehir’in en büyük sanayi...







Kurduğu ETİ markasını Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri haline getiren 85 yaşındaki Firuz Kanatlı dün saat 15.45’de akciğerlerin kaynaklı bir rahatsızlık sonucu yaşama veda etti.

Eskişehir’in en büyük sanayi kuruluşlarından olan ETİ’yi kuran ve bugünlere taşıyan ünlü sanayici Firuz Kanatlı aramızdan ayrıldı. Yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı bir süredir hastanede tedavi altında olan Firuz Kanatlı, dün 15.45 sıralarında tedavilere yanıt veremeyince aramızdan ayrıldı. Kanatlı’nın yaşama veda etmesi Eskişehir’de büyük üzüntüye yol açtı. Türk sanayisini yasa boğan Kanatlı’nın vefatı sonrasında ülke yöneticilerinden, sanayi camiasından ve pek çok kurum ve kuruluştan başsağlığı mesajları geldi.
ŞEHRE VE üLKEYE BüYüK FAYDALARI OLDU
85 Yaşında aramızdan ayrılan Kanatlı, kurduğu şirketler ile hem şehrimize hem de ülkemize büyük hizmetler sağladı. Eskişehir’in saygın ve duayen sanayicisi, özellikle Eskişehirspor için sponsor olarak büyük imkanlar sağladı. Binlerce istihdam ile kente büyük katkıları olan ETİ ülke ekonomisi içinde büyük değerler kazandırdı. ETİ firması, son olarak açıklanan listede Türkiye’nin en büyük firmaları arasında üst sıralarda yer buldu.
FİRUZ KANATLI KİMDİR
Firuz Kanatlı, 1932 tarihinde Eskişehir‘de doğdu. Ailesi Gümülcine‘den 1924 yılında Türkiye’ye göç ederek önce Adapazarı’na sonra Eskişehir’e göç etti.
İlkokul üçüncü sınıfa kadar Eskişehir’de okudu. Daha sonra da Galatasaray Lisesi‘nde liseyi bitirene kadar okudu. üniversite eğitiminde İsviçre Cenevre üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı.
İsviçre’den dönüşünde babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası’nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Fakat amcasının çocukları da orada oldukları için herkese yetmeyeceğinden yeni iş arayışına girdi.
Bu arada askerliğini 1957 – 1958 yıllarında İstanbul, Terkos’a yakın Yassıviran’da yaptı. Askerde Kantin sorumlusuyken aklına bisküvi yapma fikri girdi. Askerlik dönüşü de bunu gerçekleştirdi. Bu arada askerliğinin son günlerinde evlendi. Firuz Kanatlı, o dönemde Eti markasını seçerek 1962 yılında Eskişehir’de üretime başladı. ‘Eti Bisküvi Fabrikası‘, bir yıl sonra 22 çalışanıyla üretime geçti.
ürünlerin pazarlaması ve satışını etkin olarak yürütebilmek için Eskişehir merkezli ‘Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş.’yi kurdu. Firuz Kanatlı, 1958 yılında Gülay hanım ile evlendi. Firuzhan, Gülden ve Aydan adlarında 3 çocuğu var.
Yaptığı büyük hayırseverliliklerle tanınan Kanatlı, dün 15.45 sıralarında yaşadığı rahatsızlık sonucu aramızdan ayrıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.