Örgüt davasında ilginç ifadeler

Örgüt davasında ilginç ifadeler
Eskişehir’de geçtiğimiz yıl terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası yakalanan beş kişi “El-Nusra” terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla dün çıkarıldıkları mahkemede ilk ifadelerini...


Eskişehir’de geçtiğimiz yıl terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası yakalanan beş kişi “El-Nusra” terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla dün çıkarıldıkları mahkemede ilk ifadelerini verdi.

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirilen terör mahkemesinde başlayan dava duruşmasında yaklaşık on bir aydır tutuklu bulunan sanıklardan ömer A., Tuncay ç, Hüseyin H, Yusuf Y. ile Sezgin Y. ifade vererek terör örgütü ile hiç bir bağlantılarının bulunmadığını söyledi.
4’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmayı sanık yakınları da izledi. Uzun süreden beri tutuklu olduklarını dile getiren sanıklardan ömer A. “Hatay iline Yusuf arkadaşımızı askeri birliğe teslim etmek için yola çıktık. Eskişehir Ankara karayolu üzerinde içinde bulunduğumuz şehirlerarası otobüs polis tarafından durduruldu. Emniyet ekipleri beşimizi de gözaltına aldı. Suriye’ye gitme gibi bir niyetimiz yoktu. Ben bir kez bölgedeki Türkmen halkına yardım etmek için gitmiştim. Benim terör örgütüyle hiçbir bağlantım yok. Ben de kürdüm ama hiçbir zaman Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ne oy vermedim. Benim devlete mermi sıkanlarla işim yok” dedi.
 “TEK HAYALİM VETERİNER OLMAKTI”
Silahlı Terör örgütüne üye olduğu ileri sürülen ve bu nedenle tutuklanan sanıklardan Yusuf Y “Ben Afyonkarahisar’da bulunan Kocatepe üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin dördüncü sınıfında öğrenim görüyorum. İlim Yama Cemiyetine ait özel bir yurtta barınmaktayım. İlk defa bu olay nedeniyle karakola girmiş birisiyim. Eskişehir’e arkadaşım ömer’in daveti üzerine geldim. Birlikte İskenderun’a gidip arkadaşımız olan Yavuz’u askeri birliğine teslim edecektik. Telefon görüşmelerim atılan mesajlardan haberim yok. Tahliyemi istiyorum. En büyük hayalim Veteriner olmak” diye konuştu. Tüm sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.