"Çocuklar için oyun atölyesi"

“Çocuklar için oyun atölyesi”
 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı. ‘Şehir Çocuktur’ ilkesiyle, okul öncesi eğitim alan çocukların, içinde serbestçe oynayabilecekleri bir atölye oluşturdu.  16 yıl önce başlatılan ‘Her Ev Bir...

 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı. ‘Şehir çocuktur’ ilkesiyle, okul öncesi eğitim alan çocukların, içinde serbestçe oynayabilecekleri bir atölye oluşturdu.


 


16 yıl önce başlatılan ‘Her Ev Bir Atölye Olacak’ projesinde ücretsiz eğitimler alan kadınların ürettiği materyallerden oluşan oyun atölye sergisi, Türkiye’de çocukların yaşına ve ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış ilk atölye sergi olma özelliğini taşıyor.


GEL BERABER OYNAYALIM


Büyükşehir Belediyesi okul öncesi eğitimde bir model olması amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi (ESMEK) kursiyerlerinin emekleri ile oluşturduğu oyun atölyesini “Gel Beraber Oynayalım” adıyla, sergi haline getirdi. Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir’deki çok sayıdaki anaokulu öğrencisi katıldı. Eskişehir’in UNESCO tarafından öğrenen Şehirler Ağı’na dahil edildiğini hatırlatan Başkan Büyükerşen “Eğlenerek öğrenme kavramını pekiştirmek amacıyla yaratıcılığı destekleyen oyuncakları çocukların erişimine sunarak onlara böyle bir atölye hazırladık. Eskişehir’de okul öncesi eğitimi veren tüm öğrencilerimizi buraya davet ettik. ülkemizde tarihi, kültürel, eğitsel değeri sebebiyle açılan oyun ve oyuncak sergileri olmuştur. Ancak şimdiye kadar okul öncesi çağındaki çocuklar için oyuncağı oyunla birleştiren, onu da masal anlatımı ve dans-ritim-hareket atölyesi ile zenginleştiren, mekanın tamamen çocuk ziyaretçiler için tasarlandığı bir sergi olmamıştır. 16 yıl önce ‘Her Ev Bir Atölye Olacak’ ilkesiyle hizmete açtığımız ESMEK bünyesinde eğitim alan kadınlarımızın oluşturduğu bu atölye sergisinden çocuklarımızın yanı sıra eğitimcilerimiz ve ebeveynlerimizin de faydalanacağını düşünüyoruz” dedi.  


Serginin açılışında küçük çocukların oyunlarına eşlik eden Başkan Büyükerşen, Her Ev Bir Atölye Kadın Kooperatifi çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.