Eskişehir sanayisi için 2.2 milyon Euro

Eskişehir sanayisi için 2.2 milyon Euro
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından kurulan ATAP A.Ş,  2.2 milyon Euroluk bütçeye sahip projeyi Eskişehir’e kazandırdı. T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenecek proje ile “Eskişehir...



Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından kurulan ATAP A.Ş,  2.2 milyon Euroluk bütçeye sahip projeyi Eskişehir’e kazandırdı. T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenecek proje ile “Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi” kurulacak.

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yönetici şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı ATAP A.Ş. tarafından hayata geçirileceğini söyleyen ESO Başkanı Savaş M. özaydemir, “şehrimize uluslararası içeriği de olan önemli bir proje daha kazandırdık. Eskişehir’e değer katacak başarılı ile bir proje amaçlıyoruz” dedi.
Eskişehir'de rekabet gücüne ve gelişme potansiyeline sahip sektörlere önemli ölçüde destek verileceğini açıklayan özaydemir, “proje kapsamında olan raylı sistemler, havacılık, seramik, beyaz eşya, otomotiv, makine-metal sektörlerinin mevcut tasarımla ilgili sorunlarının ortadan kaldırılmasını ve ya azaltılmasını hedefliyoruz. Projemiz, ana ve yan sanayilerin güçlendirilmesine, uluslararası rekabet gücünün artırılmasına ve ulusal-uluslararası işbirliklerinin kurulmasına katkıda bulunacak” dedi.   
Proje kapsamında Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulması planlanan Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin Eskişehir'de az sayıdaki şirkette mevcut olan teknolojik altyapı, insan kaynağı ve teknik becerilere sahip olacağının altını çizen özaydemir, merkezin sanayinin yarattığı değere (gelişmiş teknoloji tabanı) inovasyon yaratma ve ürün geliştirme işlevleriyle doğrudan katkı sağlayacağına dikkat çekti. 
3 BüYüK PROJE
Eskişehir ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemde odaklanacağı 3 önemli büyük proje olduğunu belirten özaydemir, “Bunlardan biri TüLOMSAŞ’ın Yerli Yüksek Hızlı Tren işi, TEI’nin Yerli Uçak Motoru projesi ve nihayetinde Yerli Otomobil çalışmalarıdır. Bu noktada Merkez’in kurulmasıyla Raylı Sistemler ve Havacılık Kümesi üyeleri, KOBİ’ler ile teknopark firmalarının bu projelerde rol almasının önü açılacaktır” açıklamasında bulundu.
Merkezin, KOBİ’lerin, teknopark firmalarının, küme üyelerinin ve kamu iştiraklerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirileceğine değinen özaydemir, “mekanik, elektronik, seramik malzeme tasarımı, tasarımın test edilmesi ve modellenmesi, prototip imalatı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunabilecek kapasitede tasarım süreçlerini koordine eden mekanik, elektronik, mekatronik ve metalürji alanlarında nitelikli başlangıçta 5 kişilik tasarımcı ekibi, 1 pazarlama uzmanı ve 1 sekreter ile faaliyet gösterecektir” diye konuştu.
BüTçE 2.2 MİLYON EURO
Projenin toplam bütçesinin 2.2 milyon Euro olduğunu hatırlatan özaydemir, bu bütçenin 1.7 Milyon Euro’sunun AB tarafından, 315 Bin Euro’sunun ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacağını özetledi. Diğer yandan projenin paydaşlarından parasal katkı sağlanacağını anlatan özaydemir, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin projeye 160 Bin Euro, projenin nihai faydalanıcısı ATAP’ın ise 122.000 Bin Euro tutarında Merkez’in finansal sürdürülebilirliği için destek sağlayacağını bildirdi.
Projeyi hayata geçirirken Eskişehir OSB’nin ve üniversitelerinde dâhil edildiği ifade eden özaydemir, “Projede Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi üniversitesi, Anadolu üniversitesi, Eskişehir Havacılık Kümesi ve Raylı Sistemler Kümelenmesi paydaş olarak yer almaktadır. Bu projenin tüm paydaşların desteği ile Eskişehir’e değer katacak başarılı ile bir proje olması en büyük amacımızdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.