Yerli otomobile Sivrihisar talip

Yerli otomobile Sivrihisar talip
Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü yerli otomobilin Sivrihisar’da üretilmesi için kolları sıvadı. Yüzügüllü, “Sanayi alanımız hazır, yazışmalara başladık” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla...


Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü yerli otomobilin Sivrihisar’da üretilmesi için kolları sıvadı. Yüzügüllü, “Sanayi alanımız hazır, yazışmalara başladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye'nin gündeminde yer alan “ Yerli Otomobil üretimi “  için geri sayım geçtiğimiz günlerde başladı.
Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel, Zorlu Holding'ten oluşan 5 büyük firma Türkiye'nin otomobilini üretmek için harekete geçti. Kurulacak  şirket tarafından 2019 yılında aracın tasarımını gerçekleştirecek, 2021 yılında ise üretim ve satışa başlanacak.
Bu gelişmelerin ardından, birçok kent, yerli otomobilin üretileceği fabrikaya ev sahipliği yapmak için aday olduğunu açıkladı. Sivrihisar’da bunların arasında yer almaya hazırlanıyor. Yerli otomobilin Sivrihisar’da üretilmesi için Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü çalışmalara başladı.
Başkan Yüzügüllü; Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi Planlama çalışmalarımız tamamlanmış olup, alt yapı ihale aşamasındadır. Sivrihisar Organize Sanayi Bölgemiz Ankara – İzmir – Afyon köprülü kavşağa 10 km de olup, Ankara, Eskişehir ve Afyon il merkezlerine yaklaşık 100-120 km mesafede güzergah ve konum olarak genişlemeye müsait bir bölgede bulunmaktadır. Bölgemizde parsel satışlarına, alt yapı ihalesine müteakiben 2018 yılında başlanması planlanmaktaydı. Ancak ülkemizde Yerli Otomobil üretimine geçilecek olmasından dolayı bizde ilçemizin gelişimi ve ekonomisine önemli ölçüde katkılar sağlanması düşüncesi ve arzusu ile çalışmalarımızı bu yönde devam ettirmek istiyoruz.  Bunun için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bağlı ilgili kurumlarımız ile gerekli yazışmalarımızı gerçekleştiriyor, yerli otomobil üretiminde ilçemiz ve ülkemiz için bizde yer almak istiyoruz” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.