Çocuklar yaratıcı yazma öğrendiler

Çocuklar yaratıcı yazma öğrendiler
Yaratıcı düşüncelerin önemini ve desteklenmesi gerektiğini bilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Masal Şatosu’nda hafta sonunda düzenlenen Güz Atölyeleri kapsamında geliştirdiği tüm atölyelerini yaratıcılık olgusu üzerine...


Yaratıcı düşüncelerin önemini ve desteklenmesi gerektiğini bilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Masal Şatosu’nda hafta sonunda düzenlenen Güz Atölyeleri kapsamında geliştirdiği tüm atölyelerini yaratıcılık olgusu üzerine kurdu.
     
Masal Şatosu’nda ücretsiz gerçekleştirilen Güz Atölyelerinin ilk haftasında  ‘Say Say Oyna’ ve ‘Gizli İsmi Bulmaca’ çalışmaları gerçekleştirildi. Masal Şatosu eğitmenleri tarafından hazırlanan atölyelerde, yaratıcı yazma - okuma -drama alanlarından faydalandı..
Güz Atölyelerinin ilk çalışması, yaratıcı yazma disipliniyle geliştirilmiş ve drama oyunlarıyla desteklenmiş bir atölye olan Say Yaz Oyna atölyesinde çocuklar, günlük yaşamda sıkça karşılaştıkları fakat üzerinde hiç düşünmedikleri konular ya da olaylar ile ilgili uzunca çalışma olanağı buldu. Ezberlerden uzak yaratıcılığın sınırlarını zorlayan 7-12 yaşlarındaki çocuklar, kemirgen hayvanlar için restoran menüsü ve kendi imgelemelerini zorlayacakları bir diş macunu reçetesi de hazırladılar.
İkinci günün çalışmasında çocuklar, yaratıcı yazma çalışmalarıyla geliştirilen ‘Gizli İsmi Bulmaca’ atölyesinde bol bol eğlenerek, bilgi dağarcıklarını geliştirdiler. Yaratıcı Drama ısınma oyunlarıyla atölyeye başlayan çocuklar ardından karakter yaratımında sözel ifadeler üzerine çalıştılar. Birbirinden ilginç ve yaratıcı kelimelerin havada uçuştuğu atölyede her bir çocuk, Masal Şatosu çocuk Kulübü vitrinlerini süsleyen masklara isim, karakter özelliği ve bazı beğeniler, rutinler yükleyerek onlara kimlik oluşturma çalışmalarını başarıyla tamamladılar.
Gelecek hafta sonunda devam edecek olan Masal Şatosu’nun Güz Atölyelerinde, ‘Oku Oku Oyna’ ve ‘Drama Drama Oyna’ çalışmalarıyla tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.