Bütçeler oy çokluğuyla!

Bütçeler oy çokluğuyla!
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı dün Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Belediyenin 2018 tahmini bütçesinin görüşüldüğü mecliste, gider bütçesinin toplamı 885 milyon lira, gelir bütçesinin...


Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı dün Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Belediyenin 2018 tahmini bütçesinin görüşüldüğü mecliste, gider bütçesinin toplamı 885 milyon lira, gelir bütçesinin toplamı 822 milyon 550 bin lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. öte yandan 2018 yılı performans programı da gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları dün de Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında devam etti.
Toplantıda 2018 yılı performans programı ile 2018 ve izleyen iki yıl bütçeleri oy çokluğuyla meclisten geçti.
İlk olarak 2018 yılı performans programı görüşüldü. Komisyondan oy birliğiyle geçen rapor meclis oylamasında AK Partililerin 3 reddi ile oy çokluğuna döndü.
Ret verme gerekçelerini açıklayan AK Partili Mustafa Birsen, 2017 hedefinin yüzde 2’sinin gerçekleştiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin iyi yönetilemediğini iddia etti.
öte yandan 2018 ve izleyen iki yıl bütçeleri de görüşüldü.
Tahmini gider bütçesi 885 milyon, gelir bütçesi ise 822 milyon 550 bin olarak ön görüldü. Tahmini borçlanma 62 milyon 450 bin olarak ön görülürken, borçlanma da 2017 yılına göre yüzde 17 artış yaşandığı belirtildi.
AK Partililerin oylama esnasında ret vermelerini eleştiren Başkan Büyükerşen, komisyondan oy birliğiyle gelen raporun meclis oylamasında oy çokluğuna dönmesine anlam veremediğini söyledi.
Büyükerşen’e yanıt veren AK Partili Mustafa Birsen ise komisyondaki arkadaşların sorun çıkmaması adına kabul oyu verdiklerini dile getirerek, “Bu bütçe ve performansın ittifakla kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.
Geçen meclis toplantısında gündeme gelen ancak kayıtlara geçmeyen Sultandere Mahallesi’nde bir parselde yapılacak olan plan değişikliği  konusu yeniden görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Büyükerşen ise ilgili maddeyi veto ettiğini açıkladı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.