Sanıklara ceza yağdı

Sanıklara ceza yağdı
Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11’i tutuklu 40 üniversite personeline toplam 122 yıl ceza verildi. Eskişehir 2. Ağır...


Eskişehir'de Fetullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETö/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11'i tutuklu 40 üniversite personeline toplam 122 yıl ceza verildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETö'nün Anadolu üniversitesi yapılanmasına yönelik davanın karar duruşmasında, sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlarını talep etti.
Mahkeme heyeti, Fatih Said N. ve Ramazan A.'ya 12'şer yıl, Metin A.'ya ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Adem ö., Erdal A., Fatih T., Gökhan S., Mehmet U., Murat ö., Serpil A., ömer K., Zekeriya Y., Şükrü G., Yasemin C. ve Turgay T.'ye 6'şar yıl 3'er ay, Yusuf O ve Rıdvas S.'ye ise 3'er yıl 1'er ay 15'er gün hapis cezası verdi. Heyet, Abdullah G.'ye ve Saadet D.'ye 2'şer yıl 1'er ay ceza verirken, Emine U. ile Enes R.'ye 1'er yıl 6'şar ay 22'şer gün hapis cezası verilmesine, etkin pişmanlıktan yararlanmaları sebebiyle hükmün açıklanmasını geri bırakarak tahliyelerine karar verdi.
Sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önüne bulunduran heyet, Adem ö., Erdal A., Fatih T., Gökhan S., Mehmet U., Murat ö., ömer K. ve Turgay T.'nin elektronik kelepçeyle tahliyesine karar verirken, tutuksuz sanıklardan Zerrin S., Alaattin S., Ayhan S., Banu Büşra A., Cem K., Ergül K., Fatma Doğan Y., Hüseyin P., İsa T., ömer U., Ramazan Ufuk B. ve Yaşar Alpaslan D.'nin beraatına karar verdi.
Tutuklu sanık Caner K.'nın elektronik kelepçe ile tahliyesine karar veren ve dosyasını başka bir dosya ile birleştiren heyet, 6 tutuksuz sanığın da dosyasını da farklı bir dosyayla birleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.