Tramvaya 3 güzergah daha

Tramvaya 3 güzergah daha
Eskişehir’de günlük yolcu taşıma kapasitesi 140 bin’e dayanan tramvay hattının uzatılması için başlatılan çalışma ihale aşamasına getirildi. İhalenin ardından kazanan firma ile yapılacak sözleşme ile yeni güzergahlar...


Eskişehir’de günlük yolcu taşıma kapasitesi 140 bin’e dayanan tramvay hattının uzatılması için başlatılan çalışma ihale aşamasına getirildi. İhalenin ardından kazanan firma ile yapılacak sözleşme ile yeni güzergahlar 1,5 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak

Halen 45 kilometrelik bir alanda yolcu taşımacılılığı yapan tramvaya yeni hatlar ilave edilecek. Osmangazi üniversitesi-Opera, SSK, Otogar, Emek 71 Evler güzergâhlarına karşılıklı sefer yapan ayrıca ring bağlantısı olan tramvay güzergahının uzatılması amacıyla açılan ihalenin tarihi belli oldu.
Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, daha önce belediye meclisinde görüşülerek kabul edilen yeni tramvay güzergâhlarının yapım işi açık ihaleye çıkarıldı. Tramvay hat uzatma, bağlantı ve depo hat inşaatı için açılan ihalenin 29 Aralık Cuma günü saat 11.00’de Büyükşehir Belediye bünyesinde yapılacağı öğrenildi. Mevcut tramvay güzergâhına ilave olarak Yeşiltepe, Anadolu üniversitesi 2 Eylül Kampüsü ile Eskişehir Ankara Karayolu üzerine yapılmakta olan şehir hastanesi eklenecek. Belediye yetkilileri, ilave hat ihalesinin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 14 gün içinde yer tesliminin yapılarak işe başlanılacağını bildirdi. Yer tesliminin ardından başlatılacak çalışmanın 420 gün içerisinde tamamlanacağı şartının da sözleşmede yer aldığı belirtildi.
PROJEDE GAR DA OLABİLİR!
Hazırlanan yeni hat projesi içerisinde çeşitli tadilatlar yapılabileceği, tramvayın Gar’a götürülebilmesi için yeni düzenlemelerin olabileceği belirtildi. ESPARK AVM önünden İstasyon güzergâhına kadar götürülmesi planlanan tramvay sayesinde bölgedeki trafik yoğunluğunun da giderilmesinin planlandığı ifade edildi. 14 yeni tramvayın alınacağı Eskişehir’de mevcut güzergâhlara yenileri yapılacak çalışmanın ardından eklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.