Mecliste kavgaya ramak kaldı

Mecliste kavgaya ramak kaldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ilıca Barajı’nın AK Partili Meclis üyelerince engellendiğini belediye gazetesi aracılığı ile halka şikayet etmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından dün akşam toplanan mecliste...


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ilıca Barajı’nın AK Partili Meclis üyelerince engellendiğini belediye gazetesi aracılığı ile halka şikayet etmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından dün akşam toplanan mecliste son derece gergin anlar yaşandı. Her iki taraf birbirlerine yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Ses şiddetinin tavan yaptığı oturumda kavgaya adeta ramak kaldı.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarının Aralık ayı ilk oturumu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.
Eskişehir’in musluklarından içme suyu kalitesinde su akmasını sağlayacak Ilıca Barajı’ndan Eskişehir’e su getirmek amacıyla ESKİ’nin yatırım programına konulan boru hattı ödeneğinin AKP’li meclis üyeleri tarafından iptal edilmesi sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan “Bizim Şehir” dergisinde ödeneğe onay vermeyen AK Partili Meclis üyelerinin isimlerinin ve fotoğraflarının tek tek açıklanması gergin dakikalara neden oldu.
Gündeme geçilmeden önce söz alan AK Partili Meclis üyeleri , “Belediye habercilik için dergi çıkaramaz” diye çıkıştı.
“ETİĞE VE AHLAKA SIĞMAZ”
AK Partili Ahmet Yapıcı, “Bizim Şehir” dergisinde basılan ilgili haberi kast ederek, “İçeriği çok çirkin. Belediye meclis üyelerini ihanetle suçlayıp ifşa ettiğiniz bir haber. Belediye kaynakları kullanılarak böyle bir şey yapılamaz.  Yaptığınız küçük düşürücü bir haber. Yanlış bir şey. Belediyenin parasıyla belediyenin başka bir organına yaptığınız durum etiğe ve ahlaka sığmaz” ifadelerini kullandı.
Yapıcı’ya yanıt veren Başkan Büyükerşen sert çıkarak, “O bir haberdir. Vatandaşlarımız yol da beni çevirerek projeyi engelleyen bu isimler kim diye soruyor. Bende açıkladım. Gerçeği yansıtan bir şeydir. Gerekçesiz engellenen şeyleri kitap olarak çıkaracağım dedim. O kitabı da çıkaracağım. Kim Eskişehir’in adına lehte ya da aleyhte hareketler yapıyorsa bilinmesi lazım” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE HABERCİLİK İçİN DERGİ çIKARAMAZ”
Seslerin hayli yükseldiği ve kavgaya neredeyse ramak kalan toplantıda Yapıcı, “Belediye habercilik için dergi çıkaramaz” diye bağırdı.
Bunun üzerine Büyükerşen, “Eskişehir’in bilmesi lazım. Hepsi hangi gerekçelerle hizmetler engelleniyor bilmeleri gerekiyor” dedi.
AK Partili Mustafa Birsen ise, “Esefle kınıyorum. Belge saklıyorsunuz. Bu gazeteye bunları söylerken belgeleri de koymalıydınız. Sihirbaz olduğunuzu da görmüş oldum” diye belirtti.
“GELECEK KUŞAKLAR AFFETMEYECEK”
Tartışmaya son noktayı koyan Büyükerşen, “Hiç çırpınmayın. Gelecek kuşaklar bunu hiçbir zaman affetmeyecek. Bende sizi kınıyorum. Bu kadar, bitti!” şeklinde konuştu.
öte yandan AK Partili Ahmet Yapıcı, CHP’li Milletvekili Utku çakırözer’in Odunpazarı Belediyesi’nin paralarının kesildiği yönünde bir gazeteye yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi.
Yapıcı, “Basına 1 milyon 280 bin lira para kesiliyor dedi. Belediyenin değil, vatandaşın parası bu. Bu paraya el koymak gibi bir durum yok. Bu açıklamanın düzeltilmesini istiyorum” dedi.
Uzun süren tartışmaların ardından gündeme gelen 23 konu da ilgili komisyonlara havale edildi.
Meclis oturumu Pazartesi günü yeniden toplanılmak üzere son buldu.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.