Kristal İş'ten taşeron eleştirisi

Kristal İş’ten taşeron eleştirisi
Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, taşeron sistemi ile ilgili büyük eksiklikler olduğuna vurgu yaparak, yasa hakkında eleştirilerde bulundu. Taşeron sistemi ile ilgili büyük eksiklikler olduğuna vurgu yapan Başkan Erdal Akyazı,...


Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, taşeron sistemi ile ilgili büyük eksiklikler olduğuna vurgu yaparak, yasa hakkında eleştirilerde bulundu.

Taşeron sistemi ile ilgili büyük eksiklikler olduğuna vurgu yapan Başkan Erdal Akyazı, taşeronda kadro alan arkadaşların sevinçli ama kadro alamayan çok sayı da mağdur işçi olduğuna dikkat çekti.
Şeker fabrikaları, ETİ maden, demiryolları, karayolları, hastanelerin içindeki bazı birimlerde çalışanlar kadroya alınmadı diyen Akyazı, “Kayıtsız, şartsız herkesin kadroya alınması gerekirdi. Haksız uygulamalar var. Mesela Türkiye genelinde il özel idarelerinde iki il hariç kadro alınamadı. Kadro alınan il özel idaresi de Erzincan ve Rize illeri. Kadro uygulaması da sağlıklı değil. Kadroya alımlarda da sıkıntılar var. Arkadaşlarımızdan feragatname isteniyor, sonra da sınava girmesi isteniyor. Sınavı kazanamadıklarında bütün haklarından feragat etmiş olacaklar. Düzenlemenin daha sağlıklı şekilde ve herkesi kapsayacak şekilde yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.