"Karayolları işçisi neden kadro alamıyor?"

“Karayolları işçisi neden kadro alamıyor?”
Yol İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kılınç, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele işinde çalışan, Köylere hizmet götürmek ve tünellerde çalışan taşeron işçilerin...


Yol İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kılınç, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele işinde çalışan, Köylere hizmet götürmek ve tünellerde çalışan taşeron işçilerin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.

Kılınç’ın açıklamasına Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç ve Türk İş’e bağlı sendika şube başkan ve yöneticileri de destek verdi.
Bahsedilen işçilerin kapsam dışı bırakılmalarının kendilerini hüsrana uğrattığını dile getiren Kılınç, “Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yaratılması için tüm çalışanları aileleri ile birlikte üzmüştür. Yaratılan bir endişede taşeron işçilerin kadrolarına geçirildikleri kurumun yaptığı asıl işe göre SGK’da tescil edilmiş olan dosyadan kuruma bildirilmeleri yerine, kadroya geçecek her bir işçinin yaptığı işin koluna göre ayrı bir bağımsız işyeri tescil edilerek o dosyadan kuruma bildirilmesidir. Böyle bir uygulama sendikaların birbirlerine düşmelerine, giderek farklı uygulamaların yaratacağı huzursuzlukların çıkmasına ve bu durumun giderek çalışma barışının bozulmasına neden olacağı açıktır” dedi.
Yol İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kılınç, kapsam dışı bırakılan her taşeron işçisinin doldurdukları dilekçeleri; Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanı’na ayrı ayrı faks çektiklerini belirterek Cumhurbaşkanlığının fakslarına cevap vermediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.