"Versinler yetkiyi, çakalım çiviyi"

“Versinler yetkiyi, çakalım çiviyi”
Kentin en önemli sorunlarının başında gelen ve yıllardır çözüm üretilemeyen Gündoğdu Dönüşümü, Küçük Sanayi Sitesi ve Karapınar TOKİ Projesi konusunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hükümet yetkililerine...

Kentin en önemli sorunlarının başında gelen ve yıllardır çözüm üretilemeyen Gündoğdu Dönüşümü, Küçük Sanayi Sitesi ve Karapınar TOKİ Projesi konusunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Başkan Kurt, “Versinler yetkiyi çakalım çiviyi” dedi.


öte yandan Kurt, özellikle Gündoğdu Mahalle halkının evlerinde bir çivi dahi çakamadan oturduğunu belirterek, mahalle halkının yaşadığı çilenin kendilerine bakanlıkça verilecek yetki ile son bulabileceğini dile getirdi.


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gündeme yönelik gazetemizin sorularını yanıtlayarak, Eskişehir’in üç önemli sorununun bakanlıkta bekletildiğini söyledi.


Küçük Sanayi Sitesi, Karapınar TOKİ Projesi ve Gündoğdu dönüşüm sorununun yıllarca bakanlıkta bekletildiğini ve sorunların çözümüne yönelik hiçbir adım atılmadığını belirten Başkan Kazım Kurt, hükümet yetkililerine çağrıda bulunda. Başkan Kurt, ”Versinler yetkiyi, çakalım çiviyi” dedi.


“HALK İŞKENCE çEKİYOR”


Karapınar TOKİ, Küçük Sanayi Sitesi ve Gündoğdu’da hala beklediklerini söyleyen Başkan Kazım Kurt, “Gündoğdu’da yetkiyi verirlerse alırız. Şu anda öyle bir durum yok. çünkü Gündoğdulular da bize öyle bir şey demedi.  O yüzden Gündoğdu tamamen bakanlığın elinde. Yetkiyi versinler. Başta Gündoğdu olmak üzere bütün sorunları çözeriz” ifadelerini kullandı.


‘Gündoğdu o durum da kalacağına biz yapalım’ diyerek sözlerine devam eden Kurt, “ O şekilde kalacağına biz yapalım. Böyle kalmamalı. Kaç yıl oldu? 2010 yılından 2018 yılına girdik. 8 yıl oldu. İnsanlar evlerine bir çivi dahi çakamadan, ne olacağını bilmeden oturuyorlar. Bu işkence. özellikle Gündoğdu’nun afet riskli alan ilan edilmesi yanlış olmasına rağmen alır yaparız diyoruz. çünkü başka çare yok. Onlar yapmadığına göre vatandaşın derdine biz çare olmalıyız” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.