Sevil Özgür sergi ile anıldı

Sevil Özgür sergi ile anıldı
Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü görevini sürdürürken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, karikatür sanatçısı Sevil Özgür için Eskişehir Sanat Derneği tarafından “Aramızda” adlı karikatür sergisi...


Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü görevini sürdürürken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, karikatür sanatçısı Sevil özgür için Eskişehir Sanat Derneği tarafından “Aramızda” adlı karikatür sergisi düzenlendi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Oyuncuları, karikatür sanatçıları ile Sevil özgür’ün ailesi katıldı.
“SEVİL öZGüR’ü UNUTTURMAYALIM”
11 karikatür sanatçısının Sevil özgür’ü çizdiği sergide konuşan Kazım Kurt, “İyi anılmak önemli bir şey. Sevil arkadaşımız erken aramızdan ayrıldı. Onun anısını yaşatmak önemli görev. Eskişehir Sanat Derneği bu noktada önemli bir etkinlik düzenledi. Teşekkür ediyorum. Bu etkinliği daha farklı bir boyuta taşıyabiliriz. Bu etkinliği Odunpazarı Belediyesi’nin katkılarıyla her yıl düzenlenecek olan bir yarışma ya da karikatür etkinliği haline getirebiliriz. Sevil özgür’ün ölüm yıl dönümünde daha büyük bir etkinlikle Sevil arkadaşımızı hatırlayalım, hatırlatalım. Sevil özgür’ü unutturmayalım” dedi.
Etkinlikte konuşma yapan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner ise sanatçıya sahip çıkmanın sağlığında ona sahip çıkmak olmadığını söyledi. Tosuner, önemli olanın sanatçı öldükten sonra onu unutturmamak olduğunu kaydetti.
Anma programında Sanat Derneği tarafından 2018 Sevil özgür ödülü Atilla Yakşi’ye verildi. Yakşi’ye ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.