"Sistem iflas etti"

“Sistem  iflas etti”
Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, eğitim döneminin ilk bölümünün tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yaparak eleştirilerde bulundu. Liseye geçiş yönteminin yıkıcı olacağını söyleyen Alkan; “Maalesef bu sistem...



Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, eğitim döneminin ilk bölümünün tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yaparak eleştirilerde bulundu. Liseye geçiş yönteminin yıkıcı olacağını söyleyen Alkan; “Maalesef bu sistem Eskişehir’de iflas etmiştir” dedi.

Alkan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Bu dönemde laik-bilimsel eğitime meydan okuyan yeni müfredat değişikliklerinin uygulanmaya başlanması ve yıllar içinde yapboz tahtasına çevrilerek sürekli değiştirilen sınav sistemleri nedeniyle öğrenci ve velilerin kafası hiç olmadığı kadar karıştırılmıştır. Geçtiğimiz 15 yıl içinde sınav sistemini altı kez değiştiren MEB, eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmek yerine, eğitimde yaşanan kaosu derinleştirecek adımlar atmayı tercih etmiş ve aldığı her karar toplumun geniş kesimlerince tepkiyle karşılanmıştır. Ne yazık ki okul hayatına başlayan öğrenciler başladıkları sistemle mezun olamamışlardır. özellikle Ortaokuldan Liseye geçişte uygulanacak olan sistemin Eskişehir’ de etkileri çok yıkıcı olacak gibi görünmektedir. Bu sistemin getirilme gerekçesi olan daha az stres ve eve yakın okul en iyi okuldur mantığının Eskişehir’ de iflas ettiğini şimdiden görmekteyiz. Eskişehir’ de köklü okulların durumu belirsizliğini korurken % 10 girme yarışı öğrencileri adeta limon gibi ezmektedir. Diğer yandan okulların demografik dağılımı adrese dayalı sistemin değil servislere dayalı sistemin ancak uygulama şansının olduğunu göstermektedir. Gökmeydan, Emek, 71 Evler bölgelerinde öğrencilerin gidebilecekleri kaç tane okul vardır? Türkiye’nin eğitimde en önde gelen illerinden olan Eskişehir’ de öğrenci ve öğretmenler uygulanan plansız ve programsız işlerin bedelini yarı göçebe bir şekilde ödemişlerdir. Hakkında yıkım kararı verilen okullarla ilgili somut hiçbir adım bugüne kadar atılmamıştır. Başta Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere Kılıçoğlu A.L, 23 Nisan, 24 Kasım, İbrahim Karaoğlan ilkokulları, çifteler Atatürk Ortaokulunun inşaat programları konusunda Eskişehir kamuoyunun beklentileri karşılanamamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.