"Geleceğimizi inşa edecekler"

“Geleceğimizi inşa edecekler”
Geleceği şekillendirip inşa edecekler Eskişehir Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve ESO işbirliğiyle düzenlenen “Geleceği İnşa Et” etkinliğinde, Eskişehir’deki çeşitli okullarda...


Geleceği şekillendirip inşa edecekler Eskişehir Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve ESO işbirliğiyle düzenlenen “Geleceği İnşa Et” etkinliğinde, Eskişehir’deki çeşitli okullarda görevli 56 öğretmen 2 gün boyunca kod yazma ve robotik proje eğitimi aldılar.

Eğitim sonrası öğretmenler edindikleri tecrübeleri öğrencileriyle paylaşıp, kod yazıp proje geliştirecek öğrenci grupları kuracak.
Etkinliğin açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş M. özaydemir, uzun zamandır yeni teknolojilere yönelik eğitim ve uygulama faaliyetleri içerisinde olduklarını belirterek, “Odamız üyesi sanayiciler dışında bir kez daha farklı guruplarla bir araya gelmekten ve bilgi paylaşımından dolayı çok mutluyuz. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin değerli öğretmenleri ile iki gün boyunca geleceği inşa edeceğiz” dedi. 
Hem ESO hem de TTGV olarak, yeni endüstri döneminde geleceği şekillendirmeye önem verdiklerinin altını çizen özaydemir, “Sizler gibi başarılı ve özverili öğretmenlerimiz ile sizlerin yetiştirdiği teknolojiyi özümseyen ve geliştiren, çalışkan gençlerimizin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Alacağınız bu eğitimle, sanayideki hızlı değişimin küçük bir örneğini eğitim setlerinizde daha yakından görüp, birebir küçük modeller şeklinde uygulama imkânı bulacaksınız.  İnşallah, okullarınıza döndüğünüzde bu eğitimlerde kazandığınız bilgileri daha da geliştirerek öğrencilerinizle birlikte örnek gösterilecek başarılı projeler yapacağınıza inanıyorum” diye konuştu.
GELECEĞİN GüCü; öĞRETMENLER VE öĞRENCİLER
Açılışta konuşan TTGV Faaliyet Koordinatörü Yücel Telçeken ise etkinliğin Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile ülkemizdeki lise ve dengi okulları öğrencilerine kod yazma ve inovasyon odaklı yetenek kazandırmaya yönelik olduğunu vurguladı. 
 Geleceğin işgücü ve ülkemizin yarınları olan öğrenciler ve değerli öğretmenleri için programı geliştirdiklerinin üzerinde duran Telçeken, “Yarını İnşa Et” eğitim ve dijital dönüşüm programının 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik olduğunu dile getirdi.
öğretmenlerin aldıkları eğitim sonrası onların gözetiminde öğrencilerin, Sağlık, çevre, Enerji ve Akıllı Şehirler konu başlıklarında çevrelerinden belirledikleri sorunlara çözüm proje fikirleri geliştirmeyide amaçladıklarına değinen Telçeken,  öğretmenlere verilen teknoloji kitlerini kullanarak bu fikirlerin demolarını gerçekleştirileceğini söyledi.
Oluşturulan inovasyon proje fikirlerinin programın web sayfasında yayımlanacağını sonrasında ise en başarılı 50 projenin Nisan 2018'de hafta sonunda düzenlenecek bir etkinlik ile kamuoyu ile paylaşılması ve en başarılı projelerin ödüllendirilmesi hedeflendiğine vurgu yaptı.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra öğretmenlere 2 gün boyunca yoğun bir şekilde süren kod yazma ve uygulama eğimleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.