"Otogar'da nihayet işler bitiyor"

“Otogar’da nihayet işler bitiyor”
Uzun süre kent gündemini meşgul eden yeni otogar tadilatı Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen yeni otogarda devam eden tadilat işlemlerinin son durumu hakkında Büyükerşen’den bilgi istedi....


Uzun süre kent gündemini meşgul eden yeni otogar tadilatı Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen yeni otogarda devam eden tadilat işlemlerinin son durumu hakkında Büyükerşen’den bilgi istedi. Konu ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Engin çakmak, sadece iki bölümün kaldığını, tadilatın 15 güne biteceğini duyurdu. öte yandan Eskişehir Modern Sanat Müzesi çevresinin kamulaştırılması ve yeşil alan yapılması konusu da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısında yeni otogarda yapılan tadilat işlemleri ile Eskişehir Modern Sanat Müzesi etrafına yapılmak istenen kamulaştırma ve yeşil alan konuları gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. 33 konunun gündeme geldiği meclis toplantısında Başkan Büyükerşen, gündem dışı söz alarak 1/25 binlik planlara uygun beş binlik planların hazırlanması konusunda Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerini uyardığını söyledi.
Uyarılara rağmen iki belediyeden de yağmur gibi 5 binlik planların gelmeye devam ettiğini söyleyen Büyükerşen, bir an önce 1/25 binlik imar planlarına uygun 1/5 binliklerin yapılması gerektiğini hatırlattı. Büyükerşen, “Lütfen bu işler artık olsun. Planlar yapılmayınca planlı şehir de yapmak mümkün olmuyor” dedi.
Konutların ticari alana çevrilmesi konusunun da gündem de olduğunu aktaran Büyükerşen, her konut alanının altınına ticarethane yapılması durumunda cadde ve sokaklarda araç tıkanıklığı yaşanacağını ve bunun önüne kimsenin geçemeyeceğini aktardı.
“YENİ OTOGAR TADİLATI 15 GüNE BİTİYOR”
öte yandan AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen yeni otogarda devam eden tadilat işlemlerinin son durumu hakkında bilgi istedi.
Tadilat ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Engin çakmak, sadece iki bölümün kaldığını, tadilatın 15 güne biteceğini duyurdu. çakmak, "Müteahhit kurbanıyız. üç bölüm halinde inşaata başladık. Orta bölümü bitirdik ve kullanıma açtık. İki bölüm kaldı. Proje tadilatları yapılması gerekti. 15 gün için de bitecek" dedi.
“AHŞAP MüZESİ ETRAFINA YEŞİL ALAN”
Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Eskişehir Modern Sanat Müzesi çevresinin kamulaştırılması ve yeşil alan yapılması konusu da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Müzenin dışının ahşapla kaplı olmasından kaynaklı çevresinde bulunan metruk evlerin tehlike arz ettiğini ve yangına sebep olabileceğini belirten Büyükerşen, müzenin çevresinin kamulaştırılıp yeşil alan yapılacağını belirtti. İlgili madde oylamaya sunularak kabul edildi.
Gündeme gelen diğer 32 madde de komisyonlara havale edilerek, meclisin Cuma günü yeniden toplanılmasına karar verildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.