ÇAKIRÖZER'DEN TÜGVA DERGİSİ'NE TEPKİ

ÇAKIRÖZER’DEN TÜGVA DERGİSİ’NE TEPKİ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda “Değerler Eğitimi” vermeleri için protokol imzaladığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), “Karşı cinsle konuşmaktan kaçının. Karşı...


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda “Değerler Eğitimi” vermeleri için protokol imzaladığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TüGVA), “Karşı cinsle konuşmaktan kaçının. Karşı cinsi yok sayın” gibi tavsiyelerin yer aldığı Fikirname isimli dergisini Meclis gündemine taşıdı.

çakırözer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Siz bu görüşlere katılıyor musunuz? çocuklarımızı, onların gencecik zihinlerini bu çağdışı, gerici  anlayışa mı emanet ediyorsunuz?” sorularını yöneltti. çakırözer bu görüşler ışığında TüGVA ile yapılan protokolün de iptal edilip edilmeyeceğini sordu. 
KARŞI CİNSi YOK SAYIN 
TüGVA’nın yayın organı Fikirname dergisinin Aralık-Ocak sayısında yer alan ‘Karşı cins rehberi’ başlıklı yazıda ‘Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun. Karşı cinsi yok sayın’gibi ifadelere dikkat çeken çakırözer, yazıyı Meclis gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde çakırözer, TüGVA’nın Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Değerler Eğitimi ve Sosyal Kültürel Etkinlikler’ protokolü ile ‘Milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması’ amacıyla okullarda öğrencilere kolaylıkla ulaşabildiğini hatırlattı. çakırözer, önergesinde TüGVA’nın yayın organı olan dergide yer alan “Kadınla erkeğin tokalaşmasının caiz olmadığı, karşı cins ile ilişkinin ulaşacağı son tehlikenin zina olduğu, zaruri bir durum olmadıkça karşı cins ile konuşmaktan kaçınmak gerektiği, yok saymak gerektiği çünkü muhabbetin nereye kadar gideceğini kestirmenin zor olduğu...” gibi ifadelere dikkat çekti.
çOCUKLARIMIZI BU ZİHNİYETE Mİ EMANET?
Bakan Yılmaz’a “Okullarda kızlı erkekli ortamlardan uzak durun. Karşı cinsi yok sayın” gibi görüşlere katılıp katılmadığı sorusunu yönelten çakırözer, “Siz çocuklarımızın bu bakış ile mi eğitilmesinden yanasınız? Okullarda milyonlarca çocuğumuzu, gencimizi, onları  sadece cinsel obje gibi gören ve aralarındaki her kardeşçe, arkadaşça iletişimi yok sayarak haram olarak nitelendiren bu yazıdaki gibi çağdışı, gerici zihniyete mi emanet ediyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.














HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.