İyi Parti Eğitim sorunlarını toplantı ile masaya yatırdı

İyi Parti Eğitim sorunlarını toplantı ile masaya yatırdı
İYİ Parti Eskişehir teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda eğitim konusu masaya yatırıldı. Tepebaşı Belediyesine ait Zübeyde Hanım kültür merkezinin ev sahipliğini yaptığı toplantının açılışı il başkan yardımcısı...

İYİ Parti Eskişehir teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda eğitim konusu masaya yatırıldı. Tepebaşı Belediyesine ait Zübeyde Hanım kültür merkezinin ev sahipliğini yaptığı toplantının açılışı il başkan yardımcısı Davut Şahin’inin açıklaması ile başladı. İl başkan yardımcısı Şahin, eğitim öğretim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Eskişehir de eğitim 2004 yılı ve öncesinde çok iyi seviyedeyken maalesef 2008 döneminden sonra başarı oldukça düştü. Bu konudaki tespitlerimiz rakamlarla kesindir, ama bunun nedenlerini açıklamak ise Milli Eğitim Bakanlığının görevidir. Rehber öğretmen sayısının yetersizliği ve dağılımındaki dengesizlik tam bir garabettir. Eskişehir’de rehber öğretmen sayısı çok az olduğu gibi dağılımda da son derece dengesizlik söz konusudur. Bozuk ve yetersizdir “dedi.


Yetiştirilen öğretmenlerin mesleklerini yerine getirebilmek için fırsat tanınmadığına işaret eden Şahin “Bu gün ülkemizde binlerce öğretmenlik yapmaya hazır gencimiz bakanlığın kapısında bekliyor. Bu rakam her geçen gün daha da artmaktadır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen adı altında öğretmenlerin özlük hakları gasp edildiği gibi iş güvenceleri de ortadan kaldırılmaktadır. öğretmenlerin iyileştirilmesi mesleki donanımlarının zenginleştirilmesi, artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı meslek içi yetiştirme kurslarına yeterince önem vermediği gibi yönetim kadrolarında liyakat rafa kaldırılmıştır” şeklinde konuştu. İYİ Parti Eskişehir teşkilatının Pazar toplantısına konuşmacı olarak katılan Remzi Tunca ile Remzi Sarıtaş, eğitim sektöründe yaşanan gelişmeler ve değişiklikler hakkında bilgi verdi.Toplantı katılımcıların yönelttiği soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.