Örnek uygulamalarda sona yaklaşılıyor

Örnek uygulamalarda sona yaklaşılıyor
Tepebaşı Belediyesi tarafından Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü’nde sürdürülen Remourban Projesi kapsamında, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımında örnek uygulamalarda sona yaklaşılıyor.Avrupa...

Tepebaşı Belediyesi tarafından Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü’nde sürdürülen Remourban Projesi kapsamında, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımında örnek uygulamalarda sona yaklaşılıyor.


Avrupa Birliği Komisyonu’ndan hibe almaya hak kazanılan Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi, uygulandığı Yaşam Köyü’nde birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerine teknik bilgilendirme toplantısı düzenlenerek detaylar aktarıldı.


Proje iş ortakları; Demir Enerji, ölçsan, Energon ve Anadolu üniversitesi’nin yanı sıra Eskişehir’den İnşaat Mühendisleri Odası,  Makine Mühendisleri Odası,  Elektrik Mühendisleri Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve birçok firmanın ilgili teknik yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında projenin ortaya çıkışı ve aşamaları anlatıldı.


Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş yaptı. Projenin gelişim evreleri ve geldiği nokta hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


Toplantıda daha sonra proje ekibi tarafından katılımcılara, teknik uygulama detayları anlatıldı. Proje ekibi, Yaşam Köyü’ndeki yapısal uygulamalar, Güneş Enerji Sistemi’nin işleyişi gibi konular hakkında bilgiler verirken; Mekanik Proje Mühendislik firmasından Hamit Mutlu da projenin mekanik uygulamalarını, Energon firmasından Burak öztürk de otomasyon ve bilişim kısmını anlattı.


Projenin Haziran ayı sonunda bitirilmesi tahmin ediliyor. Yaşam Köyü içerisindeki binaların hepsi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımı açısından Türkiye’ye örnek teşkil edecek türde binalar olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.