Bir vefa örneği

Bir vefa örneği
Heykeltıraş Mustafa Özdemir, 14 yıl sonra vefat eden arkadaşı adına sergi açtı. Sergide en dikkat çeken eser ise 2,25 metre uzunluğundaki Engin Üçyıldız anısına yapılan heykel oldu. 
Heykeltıraş Mustafa Özdemir tarafından...


Heykeltıraş Mustafa özdemir, 14 yıl sonra vefat eden arkadaşı adına sergi açtı. Sergide en dikkat çeken eser ise 2,25 metre uzunluğundaki Engin üçyıldız anısına yapılan heykel oldu.

 
Heykeltıraş Mustafa özdemir tarafından vefat eden heykeltıraş-ressam Yıldırım Engin üçyıldız anısına “Hüzün Tonları” adlı heykel sergisi çamurdam Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına akademisyenler, fotoğraf sanatçıları ve sanat camiasının önde gelen isimleri katıldı. Heykeller sanatseverler tarafından büyük bir beğeni topladı. Sergide en dikkat çeken eser ise 2,25 metre uzunluğundaki Engin üçyıldız anısına yapılan heykel oldu.


 
YILLAR SONRA SERGİ AçTI
Heykeltıraş Mustafa özdemir, uzun bir aradan sonra sergi açmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, “En son 2008 yılında bir sergi açmıştım. 14 yıldır hiç heykel üretmedim. Burada sergilenen heykeller o döneme ait eserler. Geometrik başlar ve oturan figürlerden oluşan bir sergi. Bir arkadaşımın yazısında esinlenerek sergimizin adını ‘Hüzün Tonları’ koyduk” diye konuştu. 
Uzun yıllar sonra sergi açmasına Prof. Dr. Bilgehan Uzuner’in çok büyük katkısı olduğu aktaran özdemir, “Bilgehan hoca ‘Mustafa sana bir sergi açalım’ demesiyle bu sergiyi açtık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.