Bölünme Eylemi

Bölünme Eylemi
Meclis komisyonunda kabul edilen tasarıyla Anadolu Üniversitesi’nin ikiye bölüneceği ve bazı fakültelerin Eskişehir teknik Üniversitesi’ne aktarılacağı haberi, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Söz konusu kararı tepki protesto...


Meclis komisyonunda kabul edilen tasarıyla Anadolu üniversitesi’nin ikiye bölüneceği ve bazı fakültelerin Eskişehir teknik üniversitesi’ne aktarılacağı haberi, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Söz konusu kararı tepki protesto eden üniversite öğrencileri Anadolu üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde toplanarak açıklama yaptı.

Anadolu üniversitesi’nin ikiye bölüneceği açıklamalarına tepki gösteren üniversite öğrencileri, “üniversite bir bütündür bölünemez” sloganları atarak karara tepki gösterdiler.
Geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla Anadolu üniversitesi’nin ikiye bölüneceği ve bazı fakültelerin Eskişehir teknik üniversitesi’ne aktarılacağı duyurulmuştu.
Söz konusu karara tepki gösteren üniversite öğrencileri Anadolu üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde toplanarak açıklama yaptı.
‘üniversite bir bütündür bölünemez’ sloganları atan öğrenciler adına açıklama yapan Doğan Can Aras, “Bu kadar köklü bir üniversiteyi bölerek niteliksiz bir üniversite kurmak istiyorlar. Bu tasarı Meclis’ten geçer, kampüsten geçmez. üniversiteyi bölüp parçalayıp ele geçirmeyi planlıyorlar. Saray’ın bu tartışmasız kararına karşı, üniversite öğrencileri olarak üniversitelerle ilgili söz ve kararın bize ait olduğunu dile getiriyoruz. üniversite öğrencileri olarak bu talana, bölmeye ve parçalamaya karşı üniversitelerimize sahip çıkıyor, tüm gençleri de üniversitelerimizin geleceği için sürdüreceğimiz bu mücadelede beraber olmaya çağırıyoruz” dedi.




















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.