Partiler başkansız kaldı

Partiler başkansız kaldı
24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimler için aday adaylığı düşünen siyasilerde de görevlerini bir bir bırakmaya başladı. Hükümetin aldığı erken seçim kararı ile ülke gündemi bir anda seçime kilitlenirken, baskın...

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimler için aday adaylığı düşünen siyasilerde de görevlerini bir bir bırakmaya başladı. Hükümetin aldığı erken seçim kararı ile ülke gündemi bir anda seçime kilitlenirken, baskın seçimlerde kimlerin aday olacağı konusunda da siyasi kulislerde büyük bir merak başladı.
Eskişehir’de ise gözler yine partilere çevrildi. Uzun zamandan bu yana milletvekilliğini düşündüğü iddia edilen isimler de alınan seçim kararı sonrası istifalarını sundular.

PARTİLER BAŞKANSIZ KALDI
CHP İl başkanı Sinan özkar ile Ak Parti İl Başkanı Dündar ünlü görevlerinden istifa ettiklerini dün duyururken, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık’ta istifa eden il başkanları kervanına dün itibariyle katıldı. öte yandan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ile İyi Parti İl Başkanı Arslan Kabukçoğlu da istifalarını genel merkeze sunan il başkanlarının arasında yer aldı. Bu istifaların ardından seçime katılacak olan 5 partinin il başkanları görevlerinden ayrılınca bu partiler başkansız kaldı. İl başkanları istifa eden partilerde yapılacak olan ilk toplantıların ardınan yeni il başkanlarının belirlenmesi bekleniyor.
ENGİN çAKMAK İSTİFA ETTİ
öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bürokratların da istifaları gelmeye başladı. Bu konuda ismi en çok geçen isim olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin çakmak’ın CHP için istifasını verdiği öğrenildi. Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Nuray Akçasoy da CHP’den milletvekili aday adayı oldu.
Ayrıca TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya’da Ak Parti Eskişehir Milletvekili aday adaylığı için görevini bıraktığını duyurdu. Ak Parti milletvekili aday adaylığı için istifa edenlerin arasında Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Süleyman Ekşi’de yer aldı. Ayrıca aday adaylığını düşünen pek çok isminde genel merkezin yolunu tuğu dile getiriliyor. Pek çok ismin dolaştığı aday adaylığı konusunda son olarak Ak Parti Genel Merkezine başvuru yapanlar arasında Ak Parti’nin eski il başkanlarından Ayşe Fert Dökmeci de yer alıyor.

SEçİM TAKVİMİ DE BELİRLENDİ
Bir taraftan partiler adaylar için çalışmalarını sürdürürken, Yüksek Seçim Kurulu da erken seçim takvimini tamamladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) erken seçim takvimine ilişkin çalışmasını tamamlayarak, yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdi. Bu doğrultuda cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs, milletvekilleri listelerinin son teslim tarihi ise 21 Mayıs olarak belirlendi. Takvime göre ittifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs olacak. Yurt dışında oy verme işlemi ise 7 Haziran’da başlayacak, 19 Haziran’da sona erecek.
Erken seçim takvimi, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek ve seçim süreci hızlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.