"A.Ü. niçin bölündü?"

“A.Ü. niçin bölündü?”
Eğitim Sen Eskişehir Şube Yürütme Kurulu adına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Faik Alkan, “Anadolu Üniversitesi niye bölündü?” diye sordu.Mecliste görüşülen yasa tasarısına son dakika golüyle Anadolu Üniversitesi’nin...


Eğitim Sen Eskişehir Şube Yürütme Kurulu adına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Faik Alkan, “Anadolu üniversitesi niye bölündü?” diye sordu.

Mecliste görüşülen yasa tasarısına son dakika golüyle Anadolu üniversitesi’nin ed eklendiğini anlatan Alkan, “üniversitemizin bölünmesine ilişkin YöK ve Bakanlar Kurulu düzeyinde bir gerekçe sunulmamıştır.” Dedi.
Bu bölünmeden rektörün bilinin olup olmadığına da soran Alkan, “üniversitemiz emeğimizle var ettiğimiz kurumsal bir yapıdır. Uzaktan eğitimde Türkiye’nin en iyisi, Dünya’nın sayılı üniversitelerinden biri. Gerekçe ne olursa olsun biz bilim emekçilerini ikna etmemektedir. üniversitemizin bölünmesi bizim için bir ihtiyaç değil, kurumsal yapımızın sona erdirilmesi demektir. Son dakikada tasarıya eklenen bu düzenleme bilimsel değildir. Biz bilim insanları olarak son dakikada oldu bittiye getirilen kötülükleri kabul edemeyiz! Bilime hizmet etmek bir yana, onu yok sayan uygulamalar sadece bize değil tüm insanlığa zarar verir. Tasarı geri çekilmelidir. Bu nedenle tüm Anadolu üniversitesi çalışanlarını bu kötülüğe ve haksızlığa karşı bilime ve üniversitelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.