Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği için toplantı

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği için toplantı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Eskişehir Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ortaklığında düzenlenen üç günlük Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)...


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Eskişehir Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) ortaklığında düzenlenen üç günlük Kamu-üniversite-Sanayi İşbirliği (KüSİ) çalışma Grubu 10. Koordinasyon Toplantısı, ESOGü Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Toplantının resmi açılışında konuşan KüSİ çalışma Grubu Eskişehir Temsilcisi ve ESOGü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet çabuk, Kamu-üniversite-Sanayi işbirliğinde kamu tarafının üniversite-sanayi işbirliklerini taçlandıran, regülasyonları yapan, fon kaynaklarını yöneten, stratejik planları yapan ve üniversite ile sanayinin hangi yöne evrilmesi gerektiğini sürekli olarak hatırlatan bir güç olduğunu belirterek, bu güç olmadan üniversite-sanayi işbirliğini entegre bir şekilde yönetme ve buradan elde edilecek çıktıları topluma mal etmenin kolay olmadığını kaydetti.
MİLLİ VE YERLİ PROJELER
Eskişehir’de milli ve yerli projelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Prof. Dr. Ahmet çabuk, TüLOMSAŞ’ta devam eden Milli Yüksek Hızlı Tren ve TEI’de devam eden Milli Muharip Uçak motorunun yerli bir şekilde yapılması projelerini özellikle örnek vererek, her iki projede de hem ESOGü, hem ESOGü Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) hem de KüSİ çalışma Grubu olarak var olduklarını dile getirdi. ülkemizdeki Teknoparklara bakıldığında en çok yazılım alanında çalışmaların görüldüğünü belirten Prof. Dr. Ahmet çabuk, KüSİ çalışma Grubu koordinasyonuyla Eskişehir’de yazılım alanında yapılan faaliyetleri Kent Bilişim Kurulu adı altında bir yapıda topladıklarını kaydetti. Prof. Dr. Ahmet çabuk yakın gelecekte teknopark firmaları ve diğer firmalardan bilgi işlem müdürleriyle yaptıkları güzel projeleri ülkemize sunmaya başlayacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ahmet çabuk başarılı ve verimli bir toplantı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
üZERİMİZE DüŞENİ YAPARIZ
ESOGü Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak ise, ESOGü’nün Eskişehir’de devam eden Milli Muharip Uçağı ve Milli Yüksek Hızlı Tren projeleri başta olmak üzere savunma sanayii için araştırmacı yetiştirme programı ile sahip olduğu akademik birikim ve altyapıyı ülkemizin milli ve yerli projelerine ETTOM vasıtasıyla sunduğunu ifade etti. ESOGü akademisyenlerinin sanayi işbirliği projelerinin TüBİTAK ve diğer fon kaynaklarından desteklendiğini belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak, ayrıca akademisyenler ve ön kuluçka merkezi Larva’da eğitim alarak kendi iş modellerini kuran öğrencilerin teknoparkta kurdukları şirketler aracılığı ile inovasyon odaklı projeler geliştirmeye devam ettiklerini kaydetti. Prof. Dr. Kemal Şenocak ESOGü’nün üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir fonksiyonu üstlenen ESOGü Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uyulama ve Araştırma Merkezi (ARUM) ile de hizmet verdiğini belirtti. öğrencilerinin gelecek nesillerin iş arayan değil iş üreten bireyleri olarak yetişmesine özen gösteren ESOGü’nün Kamu-üniversite-Sanayi işbirliğinde üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak, ülkemizin geleceğinde önemli olacak yeni gelişmeler için kıvılcımların oluşacağına emin olduğunu belirttiği toplantının verimli ve hayırlı olmasını diledi.     
Açılış konuşmalarının ardından Mentörlük Eğitimi Sertifika Takdim Töreni gerçekleşti. Toplantı 27 Nisan 2018 Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.