Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi

Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi
  Engelli bireyler için çalışmalarına son sürat devam eden Odunpazarı Belediyesi, Yenikent Mahallesi Seramik Park’ta Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtı. Yenikent Mahallesi’ndeki Seramik Park’ta bulunan Engelsiz Kültür...

 


 


Engelli bireyler için çalışmalarına son sürat devam eden Odunpazarı Belediyesi, Yenikent Mahallesi Seramik Park’ta Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtı.


 


Yenikent Mahallesi’ndeki Seramik Park’ta bulunan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.


Açılışta konuşan Başkan Kazım Kurt, “Burası ilk aşamada da engelli merkezi olması düşünülen, ama 2014’de biz seçildikten sonra Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) bundan vazgeçtiği bir alan. BEBKA’nın bize kredi desteği vermemesine rağmen, biz buradaki eksiklikleri tamamladık. Şimdi engelli bireylerimizin hizmetine açmış oluyoruz. Burada engelli arkadaşlarımızı çeşitli konularda eğiten, sanatla ilgilendiren; onların yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışan etkinlikler düzenleyeceğiz. Benim daha çok Yenikentlilerden beklentim ve isteğim var. Yenikentli hemşehrilerimiz burayı boş bırakmamalı. Buraya sürekli gelmeli ve buradaki hem işleyişi görmeli ve denetlemeli hem de burayı canlı hale getirmeli. Eğer bunu gerçekleştirirsek amacımıza ulaşmış oluruz. Ben hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Hep birlikte burada iyi işler gerçekleştirelim istiyorum.” dedi.


çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleşeceği Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde; dans, halk oyunları, seramik, el sanatları ve spor gibi grup etkinlikleri yapılacak. Kütüphane ve kafeteryası bulunan Engelsiz Kültür Sanat Merkezi, engelli bireylere istihdam da sağlayacak. Engelsiz Kültür Sanat Merkezi’nde aynı zamanda engelli ailelerine psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.