Kadın girişimci Balkan kültürünü yaşatmaya çalışıyor

Kadın girişimci Balkan kültürünü yaşatmaya çalışıyor
Eşinin Balkan göçmeni olmasından esinlenen kadın girişimci Fatma Koca, yaptığı Balkan yemekleri ile bu kültürü Eskişehir’de yaşatmaya çalışıyor. Yıllar önce Balkanlardan göçüp Eskişehir’e yerleşen Koca ailesi, Balkan...





Eşinin Balkan göçmeni olmasından esinlenen kadın girişimci Fatma Koca, yaptığı Balkan yemekleri ile bu kültürü Eskişehir’de yaşatmaya çalışıyor. 


Yıllar önce Balkanlardan göçüp Eskişehir’e yerleşen Koca ailesi, Balkan yemeklerini Eskişehir halkına tanıtıyor. Yaklaşık 4 yıl önce Odunpazarı’nda tarihi bir mekan kiralayıp Balkan lezzetlerini yapmaya başlayan Fatma Koca, vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Kadın girişimci Koca’nın işletmesinde çalışanların Balkan göçmeni olması, ayrıca işletmenin içinde bulunan eşyaların ve fotoğrafların da Balkan yöresine ait olması dikkat çekiyor. 
Konuyla ilgili konuşan Fatma Koca, Balkan yemeklerinin bu kadar beğenilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Koca, "4 sene önce burası boştu. Bir şeyler yapalım, hayat verelim, boş durmasın dedik. Ufaktan kendi çapımızda, kendi yaptıklarımız ve doğal olan şeylerle yaşama geçirdik. Kocam göçmen olduğu için o ön ayak oldu. Ben de ona destek verdim ve halâ da devam ediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.