'Marley kimin olacak?'

‘Marley kimin olacak?’
Eskişehir’de ayrıldıktan sonra sahip oldukları köpeği paylaşamayan iki kişinin davası, avukatların karşılıklı münakaşası yüzünden ertelendi. 
Eskişehir 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında,...


Eskişehir’de ayrıldıktan sonra sahip oldukları köpeği paylaşamayan iki kişinin davası, avukatların karşılıklı münakaşası yüzünden ertelendi. 
Eskişehir 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, davacı Osman Orhan Baçaru ile avukatlar hazır bulunurken, davalı taraf Ezgi Bölükbaşı'nın duruşmaya gelmemesi de dikkatlerden kaçmadı.



 
Davanın ilk duruşmasında konuşan Baçaru’nun avukatı Oytun Süllü, müvekkilinin mağdur edildiğini ifade etti. Haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade eden Süllü, “Marley daha önceden müvekkilime sahiplendirilmiştir ve mülkiyeti müvekkilime geçmiştir. Marley derhal müvekkilime teslim edilmelidir. Mesela davalı Ezgi, köpeğini Osman’a sahiplendirdi ve aralarında duygusal bir bağ olmadı. Osman köpeğini alıp gitti. 6 ay sonra bir ev değişikliği için köpeğini eski sahibine 1 haftalığına emanet etmek istedi. Akabinde Ezgi hanım köpeği geri vermedi ve daha sonra ‘psikolojim bozuldu’ dedi. Böyle bir şey mümkün mü? Davacı ve davalı arasında duygusal bir ilişki olduğu için karmaşık gibi görünen bu olay nedeniyle hukuki haklar göz ardı edilmemeli” açıklamalarında bulundu. 
Davada hakimin uyarmasına rağmen söz almayarak karşılıklı münakaşaya giren taraf avukatları sebebiyle duruşma 25 Eylül tarihine ertelendi. 



“BU TARZ BİR DAVA TüRKİYE’DE İLK”


 
öte yandan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Oytun Süllü, bu tarz bir davanın Türkiye’de ilk defa yapılacağını ifade etti. Dava sonuçlandığında müvekkilinin köpeğine kavuşacağına olan inancının tam olduğunu söyleyen Avukat Süllü, “Bugün arkadaşımızın köpeği Marley ile ilgili dava için buraya geldik. Türkiye’de ilk defa olacak bi dava bu, daha önce herhangi bir emsali yok. Bu kapsamda davanın bir çok hayvan sahiplenenlere ve bir çok hayvanları yüzünden köpekleri, kedileri yüzünden kavga edenlere örnek teşkil edecek ve Türkiye genelinde artık içtihat oluşturacağını düşündüğümüz bir karar bu. Ne yazık ki sahiplenilen hayvanları, petshoplardan köpekleri, kedileri alıyorlar ve arkasından en ufak bir zorlukta, bakamadıklarında sokağa atıyorlar veya barınaklara bırakıyorlar. Bu ne yazık ki Türkiye’de kanayan bir yara. Burada arkadaşımız sahiplenilmek isteyen bir köpeği sahiplenmek istiyor. Arkasıdan da resmi olarak sahibi olmasına rağmen hiçbir şekilde köpeğini göremiyor. Gerçekten bundan dolayı çok muzdarip" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.