Temiz enerji ile %85 enerji tasarrufu

Temiz enerji ile %85 enerji tasarrufu
Tepebaşı Belediyesi, temiz enerjiye verdiği önem doğrultusunda, hayata geçireceğini yeni proje ile Sakintepe Soğuk Hava Deposunda %85 enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor.Güneş enerjisinden yararlanılan alanları arttırmayı...


Tepebaşı Belediyesi, temiz enerjiye verdiği önem doğrultusunda, hayata geçireceğini yeni proje ile Sakintepe Soğuk Hava Deposunda %85 enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor.

Güneş enerjisinden yararlanılan alanları arttırmayı hedefleyen Tepebaşı Belediyesi, bu alanda kazandığı tecrübe ile Türkiye’de ilkleri başarmayı sürdürüyor.  Bünyesinde bulunan birçok tesis ve binada kurduğu güneş panelleri ile elektrik üretmeyi başaran Tepebaşı Belediyesi, bu kapsamda tarım üreticilerini de destekliyor.
Son olarak BEBKA 2017 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Tepebaşı Belediyesi'nin başvuruda bulunduğu, "Sürdürülebilir Tarımsal üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu" projesinde 400 Bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.
%85 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK
Tepebaşı Belediyesi Sakintepe Soğuk Hava Deposunun çatısının güneş panelleriyle donatılarak, elektrik üretmesi ve üretim fazlası elektriğin şebekeye verilmesi planlanıyor. Böylece, soğuk hava deposunun giderlerinden başı çeken elektriğin, güneş enerjisinden üretilerek tasarruf edilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında tesisin çatısına 400 adet güneş paneli yerleştirilerek 96 kw kurulu güce sahip olacak. Yıllık üretim ise 150.000 kw/saat olacak şekilde planlanan sistemden %85 oranında elektrik tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.