"Eskişehir'den dost uçaklar geldi"

“Eskişehir’den dost uçaklar geldi”
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını Atatürk Havalimanı’na indiren hava trafik kontrolörü Enver Yavuz ve Atatürk Havalimanı yaklaşma kontrol memuru Özer Özerman o gece yaşananları anlattı. 15...


15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını Atatürk Havalimanı’na indiren hava trafik kontrolörü Enver Yavuz ve Atatürk Havalimanı yaklaşma kontrol memuru özer özerman o gece yaşananları anlattı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin kilit noktalarından birisi olan Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi darbeci askerler tarafından işgal edildikten sonra tüm uçuşlar durdurulmuştu. Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi işgal altındayken, darbeci askerlere belli etmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının kaptan pilotu ile telsiz konuşması yaparak uçağı Atatürk Havalimanı’na indiren kahraman kule görevlileri Enver Yavuz ve özer özerman o gece yaşadıklarını anlattı. 


"DARBECİ ALBAY UçUŞ TRAFİĞİNİ DURDURMAMIZI İSTEDİ" 


15 Temmuz günü darbeci askerler tarafından ele geçirilen kulede şef olarak görev yapan Enver Yavuz ise o gece bir albayın yanına gelerek, "Artık sizin göreviniz burada bitti" dediğini anlatarak, "Albay kalkışları durdurmamızı istedi. Zaten olay duyulmuş, giriş kapısında tanklar olduğu için şirketler de kalkışmadan haberleri olduğu için seferlerini kendiliğinden durma noktasına gelmişti. Albay yarım saat burada kaldıktan sonra burayı terk etti. Bir binbaşı, bir astsubay, bir uzman çavuş ve 3 tane erden oluşan başka bir grup geldi. Diğer grup tüm kalkışları durdurmamızı söyledi. Bu sırada sürekli telefonla görüşüyorlardı ben de yaşananları telefonla yöneticilerime bildirdim. Askerler polislerin kuleye girmemeleri için ateş açtılar. üç el silah sesi geldi. Biz üst tarafta olduğumuz için olayları göremiyorduk. Fakat konuşmalardan sesler net bir şekilde duyuluyordu. Daha sonra bir uzman çavuş teslim oldu ve polisler içeri girip askerlerin silahlarını aldılar" dedi. 


"TANIMSIZ UçAKLARA çAĞRI YAPTIM"


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan TC-ATA adlı özel uçağın 03.18’de Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığını hatırlatan Yavuz, o sırada yaşananları ise şöyle anlattı: 
"Apronda çok insan vardı. Ben de follow me araçlarını gönderdim. önce baş müdürümüz ile görüşerek uçağın 05 pistine mi insin yoksa 35 pistine mi insin diye konuştuk. Daha sonra follow me araçlarını pistleri kontrol etmesi için gönderdim halk orada var mı yok mu diye. Sonra kavşak noktalarına araçları koydurdum. Cumhurbaşkanımı yaklaşma ile gerekli koordineleri yaptı ve Cumhurbaşkanımızın uçağı saat 03.18’de güvenli bir şekilde 35 sol pistine inişini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımızın uçağı indikten sonra jetler gelmeye başladı. Düşük irtifadan yüksek hızlara çıktığı için patlamalar yaptı. Bu halk arasında olsun gerek kule de olsun büyük bir paniğe neden oldu. O sırada askerler halen kuledeydi dışarı çıkarılamamıştı ve polisler buradaydı. Milletvekillerimiz vardı, sayın bakanımız vardı pek çok kişi vardı. Yaklaşık bir saat kadar jetler İstanbul ve meydan çevresinde uçuşlarını sürdürdüler. Saat 06.00 gibi iki tane helikopter kalktı askeri alandan havalandı. Birisi askeri meydan üzerinde dönerken, diğeri kuleye doğru geldi. Yanında silahları vardı filmlerdeki gibi yan uçuşla kulenin etrafında döndükten sonra devlet konukevine gitti. Bu sırada ben frekanstan onlara çağrı yaptım bölgeyi terk etmeleri için fakat hiçbir şekilde cevap alamadım. 45 dakika bu şekilde uçtuktan sonra bölgeyi terk ettiler. Tam o sırada da Eskişehir’den kalkmış olan tanımlı dost diye nitelendirdiğimiz jetler geldi" ifadelerini kullandı.





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.