"Eskişehir'de hayati bir adım attık"

“Eskişehir’de hayati bir adım attık”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İki lider yaptıkları görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. TANAP’la ilgili...


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İki lider yaptıkları görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. TANAP’la ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir’de attığımız adım gerçekten hayati bir adımdı” dedi.

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan’a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İki lider başkent Bakü’deki Zagulba Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda düzenlenen basın toplantısında birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
Basın toplantısında, seçimlerden sonraki ilk yurt dışı gezisini Azerbaycan’a yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinden sonra dün Cumhurbaşkanı olarak yeminimizi yaptık. Bizden önce milletvekili arkadaşlarımız yeminlerini yaptılar. Cumhurbaşkanı olarak yeminimi yaptıktan sonra da iş olarak bu sabah kardeş, dost Azerbaycan’ı ziyaret etmek suretiyle görevimizi ifa etmek istedim” şeklinde konuştu. Azerbaycan ziyareti kapsamında, iki ülkenin çeşitli alanlardaki işbirliklerini değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “özellikle Azerbaycan’la gerek enerji noktasında ilişkilerimiz, gerekse savunma sanayi alanında yaptığımız projeler çok önem sarf ediyor. TANAP’la ilgili Eskişehir’de attığımız adım gerçekten hayati bir adımdı ve bütün bunların ötesinde yine Azerbaycan’ın yatırım noktasında Türkiye’deki Aliağa yatırımı gerçekten her türlü taktirin üzerindedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.